Roheliste ja Rahvaliidu väljajäämine polnud ka mingi üllatus, sest olid ju mõlemad erakonnad valimiste eelsel perioodil nukras seisus. Ainus, kellelt tulemust ooda ti, oli vast Sotsiaaldemokraatlik erakond eesotsas oma uue juhi Sven Mikseriga. Selle saavutuse võib kanda valimiste üllatuse nimele. Nad tulid auga välja, saades 9 Riigikogu kohta enam, kui eelmistel valimistel.

Lääne-Virumaal olid taas esirinnas senised riigikogulased, kusjuures edu saatis sotsiaaldemokraate. Indrek Saar oli vaieldamatult maakonna liider, kogudes 3942 toetushäält. Rannar Vassiljev samast erakonnast sai 1961 häält ning mõlemad mehed kindlustasid endale koha Riigikogus.

Kadrina vallas said enim hääli: Hanno Pevkur – 317 (Reformierakond), Indrek Saar – 276 (SDE), Marko Pomerants – 224 (IRL), Ain Suurkaev – 195 (IRL).

Toompeale jääb koalitsioon senises koosseisus s.o Reformierakond ning Isamaa ja Respublika Liit, kes moodustavad ka valitsuse.

Pildil: Kadrina valla valimisjaoskonna nr 1 esimees Jaan Rummil olid valimistel käed tööd täis. Pildil tegeleb ta täppistööga, valija andmete kontrollimise ja hääletussedeli väljaandmisega, sest eksimist olla ei tohi.