Valla algusaastail oli valla asjaajamine suuremalt jaolt kirjaoskamatute talumeeste juhtida, kelle soov valda heaperemehelikult majandada oli seda suurem. Nii ei peljatud isegi mõisasakste soovidele vastu astuda ega kardetud kohtukulli ette minna, et ikka see oma õigus saksa käest kätte saada. Tore on lugeda, et peeti oluliseks palgata koolmeistreid, kes lapsi õpetama pidid ja nii kogu ümbruskonnas.

Täna on hea vaadata ajas tagasi ning lasta silmade eest läbi kas või viimased 19 aastat Rae valla taasasutamisest. Muutunud on ju palju, isegi alevikusisesed paigad ei ole enam need mis varem. Juurde on ehitatud palju uusi hooneid: koole, lasteaedu, raamatukogusid. Välja on ehitatud teedevõrk. Loetelu on pea lõputu.

Vald on jõukaks saanud, majanduslanguse periood ei pane meid oma inimestele selga pöörama. Otsime koos võimalusi, kuidas ka kehvematel aegadel toime tulla, et kõigil lastega peredel meie vallas oleks tulevikule mõeldes kindel tunne. Vald omalt poolt on valmis vastava korra kohaselt peretoetuste kaudu tuge pakkuma. Tänagi mõtleme, millised on vajalikud investeeringud vallas, et areng toppama ei jääks, et inimestel oleks meie vallas ka aastate pärast hea elada. Ilusat aastapäeva kogu vallarahvale.