Registreeruti jooksule ja kõnnile, kinnitati numbreid selga ja lapsed ootasid ärevalt Lõvi Leod. Kell 11 andsime üritusele avapaugu, tutvustati jooksurada, peeti kõnesid, kutsuti valla eest sporti tegema ja vaadati DelRuca crew poiste esinemist.

Lastejooksud (veidi üle 50 osaleja) kulgesid rahvarohkelt, iga osaleja sai kohukese, kõrrejoogi ja pisukese hilinemisega ka diplomi pihku. Viimasel minutil registreerus põhidistantsi jooksule ka Roman Fosti, mis tõmbas kindlasti nii mõnelgi võidulootusele kriipsu peale, kuid samas ei avane just tihti võimalust tipptegijatega oma treenitust mõõta. Jooksjate starti vaadates oli ikka uhke tunne, et osalejaid nii palju oli – kokku 80, kellest 35 läks ühele (3,2 km) ja 45 kahele (6,4 km) ringile. Ei läinudki kaua aega, kui juba esimene mees kergejalgselt ringi lõpetas ja teisele läks, kuid ega järgmised temast palju maha jäänud. Professionaalsed kohtunikud fikseerisid möödujate aegu ja joogilaualt kadus vesi. Kui esimesed olid lõpetanud, saabus soe supp ja hakati koerte „võimlemise“ ehk agility platsi üles panema. Pärast pooletunnist koerasporti andsime võitjatele kätte autasud ja loosisime välja mitukümmend auhinda.

Jooksupäeva korraldamise kogemusest oli korraldajatel ka nii mõndagi õppida, mida järgmine kord, kui jookseme külale külla, arvesse võtame, senine positiivne tagaside on ainult innustav. Kus jookseme, sõltub juba sellest, millise küla elanikud pakuvad välja järgmise toreda jooksuraja. Endiselt jääb avatuks meiliaadress saugajooks@ gmail.com, andke oma ideedest teada. Täname kõiki toetajaid ja abistajaid: Uueda talu, Oskari Veod, Pulli muinasasula - Künka talu, Pärlipisiku Pusimised, Markna talu, Nurmenuku Puhkekeskus, Pohlatare Köök, OÜ Massiner.

Lisaks toetasid üritust rahaliselt Pärnumaa Spordiliit ja Sauga vallavalitsus, haavu oli valmis siduma Liivia Koolme ja kõhu söötis täis FIE Õie Kukk. Kauni kujunduse tegi meie plakatile Mirko Aus, häälekõvenduse andis Sauga noortekeskus, mahlad ja kohukesed olid pärit Tammiste poest. Rahaliste auhindadega toetasid Marno Maasikas, Marko Sutt, Riegler Kinnisvarahooldus, Sauga volikogu esimees ja aseesimees.