Päev algas retkega läbi küla, mis andis osalistele ettekujutuse Karla küla elust-olust. Tutvuti kohaliku tööstuspiirkonnaga, külas asuvate aiandustaludega, looduskeskonna ja ka selle puhtuse tagamise probleemidega. Seejärel saadi kokku külaplatsil ja lõunast alustasid omavahelisi poolsportlikke jõukatsumisi külade esindused. Kohalike reeglite ning kerge rannapalliga mängitud jalgpallis oli leidlikkust ja hasarti sama palju nagu oleksid siin kuumaverelised brasiillased kohal olnud. Parimas vormis oli ja võiduauhinnaks olnud ehtsa jalgpalli pälvis Kose-Uuemõisa esindus.

Et käsitööoskused Eestimaalt kadunud pole, seda näitas järgnenud heegeldamisvõistlus, kus isegi üks vapper meesheegeldaja naistele konkurentsi pakkus. Paraku võitjaks osutus ikkagi naisvõistleja Viskla esindusest.

Kõva kätt ning selget silma eeldanud murukeeglis suutis täpsem ning kiirem olla ja Greentec Houses OÜ poolt väljapandud auhinnad koju jätta korraldajate Karla küla esindus.

Lisaks kiirusele ka jõudu, taibukust, aga ka võistlusõnne eeldanud teatevõistluse suutis kiireima ajaga läbida jällegi Kose-Uuemõisa.

Kindlama sammu ning hea ajaplaneerimisoskusega külavanemaks osutus täpsusjooksuvõistluse põhjal Viskla esindaja ja jõukatsumised lõpetanud viktoriinis olid samuti taiplikumad ning targimad Viskla esindajad.

Peale ühist supisöömist ja ekskursiooni Roogoja aiandustallu toimunud autasustamisel osutusid kolmeks edukamaks Viskla, Palvere ja Kose-Uuemõisa esindused, kelle kõigil liikmetel oli võimalus valida endale auhinnaks Karla küla aiandustalude poolt väljapandud istikute seast meelepärasemad.

Lisaks võitja-aule sai Viskla küla esindus kaasa võtta ühe igatpidi kena mehe Karla külast - korraldajate poolt väljapandud rändauhinna Küla Karla. Muidugi lasub nüüd Viskla naistel ka kohustus teda aasta jooksul hästi hoida, hellitada ja lõbustada.

Kõige tublimad ja vastupidavamad osalejad said seejärel päeva lõpetada ansambli Rahvastepall meeleoluka tantsumuusika saatel.

Loodame küladepäeva toreda traditsiooni jätkumist ja esialgse kokkuleppe kohaselt on järgmisel aastal valmis Kose valla külade päeva korraldama Kose-Uuemõisa.

Lõpetuseks tahan korraldajate ja kogu Karla küla nimel tänada aktiivse ning meeleoluka kaasalöömise eest kõiki osalejaid ja „auhinnalaua katmise" eest Sadevälja, Roogoja, Roosoja ja Vedka talusid, Tõnise Puukooli ning Greentec Houses OÜ-d.

Suured tänud ka Kose Vallavalitsusele, Ida-Harju Koostöökojale ja PRIA-le, kes aitasid katta päeva läbiviimiseks vajalikud kulutused.