Palade kool

Suvisel koolivaheajal teostati Palade põhikooli rekonstrueerimise VI etapp. Nende tööde käigus vahetati välja esimese korruse koridori ja kahe klassiruumi põrandad. Paigaldati uued laed ja valgustus. Seinad said uue värvivõõba. Töid teostati ca 580 000 krooni eest ehitusfirma Paler PT poolt. Tööd rahastasid EAS, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Pühalepa Vallavalitsus.

Palade Lasteaed

Palade lasteaia rekonstrueerimine algas täieliku ehitusprojekti ning ehitusliku ekspertiisi tellimisega. Tänaseks on projektid valminud ja sügisest käivitub ehituslik hankeprotsess. Ehitustegevust planeerime järgmisse aastasse. Töid rahastavad EAS (kohalike omavalitsuste investeeringute toetusfondist) ja Pühalepa Vallavalitsus.

Palade Loodushariduskeskus

Juulis saime KIK-ist positiivse otsuse meie rahataotlusele projekti „Palade Loodushariduskeskuse keskkonnahariduse võimaluste laiendamine“ teostamiseks. Selle projekti raames ehitatakse välja laboriruum Palade loodushariduskeskusse ja kivimite õppeväljak ning õppeklass Soerasse. Neid töid rahastavad Euroopa Regionaalarengu Fond „Keskkonnahariduse infrastruktuuri arendamine” ja Pühalepa Vallavalitsus. Kogu Eesti peale oli selles meetmes jagada 300 miljonit krooni ja rahastuseni jõudis 14 taotlust üle Eesti. Eesti-poolseks lepingupartneriks vallaga on Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK). Tööde kogumaksumus on 3,1 miljonit krooni ja teostamise aeg aastad 2011-2012.