Elutööpreemia — Linda Kivioja, Puiga lasteaia õpetaja. 19. märtsil 1968 alustas Linda tööd kasvatajana Võru sovhoosi lastepäevakodus, millest praeguseks on saanud Puiga lasteaed Siilike. Seega on Linda lasteaias töötanud ligi 43 aastat.

Aasta tegu — Võru–Kose–Puiga kergliiklustee valmimine. Tee-ehitus Võru linnas ja Kosel algas 2009. aasta lõpus ja kestis 2010. aasta novembrini. Uued teelõigud avati 5. novembril. Peale remonditud maantee valmis Kose ja Puiga vahel 2,4 km pikkune kergliiklustee. Tee–ehitus läks maksma 65 miljonit krooni ning töid finantseeris Euroopa regionaalameti fond. Teeremondi tellis maanteeamet.

Aasta külaelu edendaja — Siiri Laur Meegomäe külaseltsist. MTÜ Meegomäe Külaselts loodi alles paar aastat tagasi, ent huvitavaid ettevõtmisi on seltsil olnud palju: ühine vastlapäev Puiga ja Kose rahvaga, suvelaat, heakorratalgud jne. Siiri Laur on üks külaseltsi liikmeid, kes nõu ja jõuga igal pool kaasa aitab.

Aasta õpetaja — Külli Seene, Väimela lasteaia direktor. Külli Seene on juhtinud Väimela lasteaeda 22 aastat, sellest 3,5 aastat on ta ise olnud rühmaõpetaja. Oma ametiajal on ta pööranud suurt tähelepanu lasteaia nüüdisajastamisele ning töötajate kompetentsuse tõstmisele. Alates 2008. aasta sügisest juhendab Külli maakonna lasteasutuste juhatajate sektsiooni tööd.

Aasta hariduselu edendaja — Anneli Plado, Parksepa keskkooli õppealajuhataja. Anneli Plado on Parksepa keskkoolis töötanud 19 aastat, 1992. aastast algklassiõpetajana ja 1998. aastast õppealajuhatajana. Anneli Plado juhendusel käib koolis õpilaste tugivõrgustiku töö. Ta aitab ka kolleegidel toime tulla emotsionaalselt raskete olukordadega õppetöös.

Aasta kultuurielu edendaja — Ruth Toots, Parksepa KK raamatukogu juhataja. Ruth Toots on töötanud Parksepa keskkooli raamatukogu juhatajana 13 aastat. Nende aastate jooksul on ta oskuslikult sidunud kooli ja kohaliku kogukonna tegemisi. 2010. aastal algatas ta praeguste ja endiste õpilaste ja õpetajate ning töötajate lugude kogumise teemal „Meenutusi lugemisest”. Tema eestvõttel toimuvad koolis ja külaraamatukogus temaatilised õhtud, kuhu kutsutakse kirjanikke.

Aasta sportlane — Anti Saarepuu. Ta on kuulunud aastaid Eesti suusasprinterite paremikku. Eesti meistrivõistlustel on ta võitnud kokku 15 medalit. Suusatamise kõrvalt on Anti rajanud Võru valda Veemäele atraktiivse kelgumäe.

Aasta ettevõte — OÜ Perepuit. 1996. aastal Võrus asutatud ettevõte kolis Võru valda mõned aastad tagasi. Töölisi on praegu üheksa, aastakäive on viis miljonit krooni. Toodetakse puitdetaile, auditooriumide mööblit, tugitoole, lastevoodeid. Enamik toodangust läheb välismaale.

Aasta vabatahtlik — Kati Perli. Pereema, kes hoolitseb raskelt haigestunud sõbranna laste eest.

Tulevikulootus — Anni Saarma. Parksepa keskkoolis käinud ja selle kõrvalt Võru muusikakoolis flööti õppinud Anni Saarma siirdus edasi õppima Tartu Miina Härma gümnaasiumi ja Heino Elleri nimelisse muusikakooli. Praegu õpib ta edukalt Tartu Ülikoolis 3. kursusel ajalugu ja õigusteadust. Samal ajal töötab Ülenurme muusikakoolis flöödiõpetajana. Ta mängib Tartu Ülikooli sümfooniaorkestris, tantsib rahvatantsurühmas, tegeleb langevarjuhüpete ja Korea võitluskunstiga.

Tänukirja tulemusliku töö eest said:

Madis Laane — bussijuht, kes sõidutab lapsi kooli ja koju, spordivõistlustele, ekskursioonidele, õppepäevadele;

lumetõrje meeskond, kelle roll on olnud tänavu talvel eriti suur: Tarmo Jürisaar, Einar Kahar, Ain Lõiv, Ain-Aksel Vissel;

Helmot Saarniit — Puiga põhikooli majandusjuhataja— hooldustöötaja;

Elsa Antsov — velsker;

Valentine Mägi — Kirepi raamatukogu juhatajana;

Maria Oss, kes on aidanud sotsiaaltöötajaid toiduabi jagamisel ning avanud eakatele inimestele võimaluse käia kord nädalas Väimela tervisekeskuses ujumas ja võimlemas;

Iiri Hollo — Parksepa lasteaia õpetaja;

Merike Lipp — Puiga põhikooli huvijuht ja õpetaja;

Katrin Koort — Puiga kooli sotsiaalpedagoog;

Elina Ernits — laste ja täiskasvanute liikumisrühmade juhendaja Puigal;

Silja Oss — laste ja täiskasvanute tantsujuht Puigal;

Helgi Noormets — vallavolikogu liige 1996. aastast, Võru valla ajalehe toimetaja 1997.—2011. aastani, koordineerib eakate tegevust ja heakorraüritusi, juhendab ansamblit Vannamuudu;

Maire Kobin — ansambli Laanelill juhendaja;

Meila Saarniit — Siilikese lasteaia õpetaja;

Andres Breidaks — Parksepa keskkooli ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja;

Ene Kärg — Parksepa keskkooli klassiõpetaja;

Kirsten Veelmaa — Parksepa keskkooli aednik;

Merje Pajos — Väimela lasteaia õpetaja;

anonüümne toetaja — kes on annetanud aastaid raha valla kõige rohkem abi vajavatele peredele.