23. veebruaril olid noortekeskuse tegevused veidi pidulikumad. Tuhinal läbi lume tormasid poisid pärast kooli noortekeskusesse võidu ergomeetrit tõmbama. Pikalt oli võistluste nimel trenni tehtud ning nüüd oli aeg selgitada välja kohalikest jõujõmmidest sitkemad ja tugevamad.

8-10 aastaste seas viis esikoha diplomi koju Keivo,

13.-16. aastaste tugevaim oli Ingmar

17.- aastaste võitja Olev.

Samal ajal, kui poisid rammu katsusid nikerdasid tüdrukud Eve Hiiemäe juhtimisel imeilusaid pärlitest käevõrusid ja kõrvarõngaid. Ehted valmisid südamest nii emale kui endale.

Ürituse korraldas ja viis läbi Kerli Hiiemäe. Noortekeskuses toimuvatest turniiridest, üritustest ja ringidest saad infot Facebooki lehelt "Are noortekeskus"

Kristi Kivisaar

Hubane salongiõhtu

24. veebruari õhtul kogunes Are vallakeskuse väikesesse saali mõnus seltskond rahvast. Tähistasime piduliku salongiõhtuga Eesti vabariigi 94.sünniaastapäeva. Õhtu algas sampusepokaalide kõlinal millele järgnes Eesti hümni laulmine. Vallavanem Lauri Luuri kõne peamine sõnum oli "Hoidkem üksteist rohkem". Huvitava ja põhjaliku ülevaate Iseseisvusmanifesti väljakuulutamisest Pärnumaal esitas Malle Pajo. Õhtu jätkus vahva ja humoorika Vigala meeskvinteti esinemisega (pildil). Mõnus koosviibimine lõppes Malle poolt koostatud viktoriiniga.

Aitäh osalejatele ja korraldajatele!

Sirje Pilter

Külas käis kirjanik Aidi Vallik

13. märtsil toimus Are Vallakeskuse väikeses saalis kohtumine kirjanik Aidi Vallikuga, kes rääkis oma raamatutest, töödest ja tegemistest. Are Põhikooli noored esitasid Aidi Valliku toredaid lasteluuletusi. Kuulajateks olid Are Põhikooli õpilased, õpetajad ja vallarahvas. Kirjaniku esinemine oli väga huvitav ja emotsionaalne ning noored kuulasid huviga. Tore, et kirjanikud mõnikord maale külla tulevad!

Malle Pajo

Are sportlased Halinga valla paaristurniiril. Halinga valla korraldatud võrkpalli paaristurniiril osalesid ka Are valla tragid noored. Segapaaride arvestuses pingutasid kõik üheksa võistkonda parima tulemuse nimel. Arest osalesid Heili Hiiemäe ja Tambet Kruusima, kes võitlesid tasavägises lahingus välja 4. koha ning Kristjan Kaer ja Liis Sabiin, kes said 7. koha. Meeste arvestuses lõid platsi puhtaks Allar Nairis ja Marten Karjus (Pildil). Mehed jätsid naabervallale unustamatu mängu ja tõid kuldmedalid ilusti koju.

Kristi Kivisaar


Filmiõhtul Are noortekeskuses osales ligi 50 last.

21. märtsil sai teoks tore ja meeldejääv üritus, millel nimeks filmiõhtu ja mille raames olime külla kutsunud Tahkuranna noortekeskuse.

Nii nagu kokku lepitud, vuras kell kolm buss külalistega vallakeskuse ette. Kui tulijad oli kenasti meie ruumidesse juhatatud, oli vaja ju üksteisega ka tuttavaks saada, sest meid oli kokku 50 ringis ja selle tarvis korraldasime tutvumismängu. Kui nimed ja näod enam vähem selged, läks lahti jõukatsumine. Jalgpallis olid meie poisid vastastest üle, tüdrukute poole pealt aga olid külalised kiiremad ja täpsemad. Rahvastepallis ei olnud aga meie noortele vastast. Kui mängudest nahk soe ja keha väsinud , oli just paras aeg keha kinnitada. „Kokkade" usinate näppude all valmis meie noorte poolt mõnusalt magus küpsisetort rohke šokolaadi ja kohupiimaga, Tahkuranna noorte poolt aga hõrk ja maitsev võileivatort. Kuna mõlemad tordid vajasid maitsestumiseks natuke seismist, esitlesid külalised nii kaua oma toiduprojekti. Kui kõht täis ja jutud räägitud, sättisid kõik ennast mõnusasti filme vaatama.

Eks tegelikult oleks võinud seda üritust nimetada ka tordiõhtuks või mänguõhtuks, sest mõlemat sai ju tehtud. Tähtis on et noortele koos veedetud aeg meeldis ja andis ka natuke lisateadmisi ning mängurõõmu.

Kerli Hiiemäe

17. märtsil toimusid traditsioonilised Koonga mängud, see kord juba 36. korda, millel ka meie vallast tublide osavõtjate näol osalesid: Ita Kuusik, Olev Erm, Ragnar Peit, Marleen Lippmaa, Ave Eisenschmidt, Risto Kalde, Rait Tiitus, Argo Kremer, Allar Nairis, Tarmo Nairis, Margus Kallaste, Roland Hiiemäe, Marten Karjus, Eve Hiiemäe, Haldi Rae, Kadi Kaar.

Mängud toimusid Koonga koolimajas, kus siis esimesel korrusel asuvas spordisaalis korraldati sopsuviskeid ja võrkpalliturniir, teisel korrusel aga oli koridoris üles pandud lauatennise tarvis mängulauad ning sangpommid ning õppeklassides koroona lauad ning mälumängus osalevatele võistkondadele lauad.

Kell kümme kuulutas Koonga vallavanem mängud avatuks, soovides kõigile osalejatele mängurõõmu ja ega siis pikalt venitatud, vaid alustati kohe sopsuvisete ja lauatennise võistlusega. Kella 11ks oli kohale toodud ka sõdueergomeeter ja kõik kel vähegi julgust, tõmbasid vilinal meetrid jooksma. Keskpäevaks olid hoo sisse saanud ka koroona, sangpommi tõstmine ning peetud naiste võrkpalliturniir. Kella kaheteistkümnest alates pakkusid võõrustajad kõigile osavõtjatele kohalikus baaris mõnusalt maitsva lõunasöögi. Pealelõunasel ajal olid tules mälumänguvõistkond ja võrkpallimehed.

Suur aitäh kõigile osalejatele, kes Te sel laupäevasel päeval võtsite vaevaks tulla ja anda endast parim.

Parimad tulemused mängudelt:

I koht sõudeergomeeter: Olev Erm (pildil)

II koht lauatennise võistkond: Ragnar Peit, Olev Erm, Risto Kalde, Ita Kuusik

III koht meeste võrkpall: Argo Kremer, Allar Nairis, Tarmo Nairis, Marten Karjus, Rait Tiitus, Margus Kallaste

Kerli Hiiemäe

25. märtsil toimusid kuuendat korda Are valla lauatennise meistrivõistlused. Suigu sportlaste palvel korraldati seekordsed võistlused Suigus, kuhu viis ka transport vallakeskuse eest. Kahjuks tuli aga osalejaid jõukatsumisele vähe.

Kella kaheteistkümneks oli kohale tulnud 8 võistlushimulist noort inimest (Ita Kuusik, Brenda Kremer, Mariann Hantson, Iris Tamla, Raido Kaljuste, Risto Kalde, Keit Reinsalu, Tanel Arumäe), kes vaatamata öisele kellakeeramisele olid rõõmsad ja erksad.

Suigu seltsimaja kenasti renoveeritud saali sai üles pandud kolm mängulauda ja siin kohal suur tänu Are Põhikoolile, kes lahkelt ühte lauda laenutas ja Suigu Seltsimajale. Võistluse peakohtunikuks oli Keit Reinsalu, kes teenib aega kaitseväes ja ise ka mängudel osales, et kaitsta meistritiitlit.

Võistluskorralduse järgi mängisid kõik võistlejad omavahel ning võitja selgitati parima punktisumma tulemuse alusel poiste, tüdrukute ja meeste kategoorias.

Osalemise eest autasustati kõiki võistlejaid diplomiga, medalid riputati kaela järgmiselt: meeste parimale Keit Reinsalule, poiste parimale Raido Kaljustele ja tüdrukute parimale Ita Kuusikule

Aitäh osalejatele!

Kerli Hiiemäe

Meie valla tüdrukud esinesid Estonias. Are rühma kaks tüdrukut said võimaluse vaheaja veeta Tallinnas üle-eestilises laululaagris, kuhu oli kokku tulnud poisse ja tüdrukuid igast maakonnast ligi kümme. Sirli Sing ja Kaia-Liis Peks õppisid koorilaagris kahe päevaga selgeks neliteist lugu ja juba kolmandal päeval esinesid nad uhke kontserdiga Estonia teatris, kus läinud nädalavahetusel kodutütarde juubelit tähistati.

Kristi Kivisaar

Kodutütarde 80. aastapäeva pidustustel said esimesed tänukirjad ka tublimad Are kodutütred. Are kodutütred on ühtse rühmana koos käinud ainult aasta, kuid juba on nad suutnud ennast nii vabariiklikutel võistlustel, kui üritustel nähtavaks teha. Sel kuul osalesid nad Pärnus loovuslaagris, kus pärast kahepäevast õppimist valmis igal rühmal etteaste aastapäeva aktusel esitamiseks. See aasta on tüdrukutel sisustatud rohkete ettvõtmistega, eesootavad võistlused, suvelaagrid ja loomulikult osalevad nad ka sel aastal Pärnus toimuval Võidupüha paraadil. Kodutütarde tunnid teisipäeviti algusega 16.00 Are noortekeskuses. Tule ja liitu kodutütarde tegemistega. Kõik tegevused ja laagrid on tasuta.

Kristi Kivisaar