Volikogu arutas pikalt koos­töölepingu sõlmimist Ambla Spordiklubiga, et anda Aravete Spordihoone nende kasutusse. Ees­märgiks on MTÜ-de initsiatiivi ja tegevuse toetamine ja võimaluste loomine investeeringutoetuste saa­miseks MTÜ-dele. Ambla vald ise ei suuda tänases olukorras remonti­da kultuurimajasid, spordihoonet. Vallal ei ole ka selliseid häid võima­lusi projektitoetuste saamiseks na­gu seda on MTÜ-del. Siit tulene­valt on tingitud eelpool kirjeldatud koostöö vajalikkus.

Volikogu oktoobrikuu istungil arutasime kultuurimajade olukor­da. Ametist lahkunud kultuurijuhi kohale uut konkurssi välja ei kuu­lutata. Üks võimalus on kultuuri­majade majandamine samuti anda üle MTÜ-dele. Vallavalitsus peab võimalike huvilistega läbirääkimisi.

Vallavalitsus andis volikogule üle Ambla valla 2012. aasta eelarve projekti. Numbrid on küll üsna esi­algsed ja pidevalt muutuvad, kuid tööd eelarve kujundamisega saab alustada. Pärast aastast kemplemist Avoterm Aqua´ga saab lõpuks eda­si minna Aravete ja Käravete ühis­veevärgi projektgia. Projekteerimis­konkurss on toimunud ja arvatavalt II-III kvartalis algavad tööd. AS Paide Vesi peaks Ambla alevikus minema edasi sealse projektiga, nii et juba 2012. aasta lõpuks oleks esi­mestel klientidel võimalik ühisvee­värgiga liituda.

Väga kriitilises seisus on Aravete Lasteaia kommunikatsioonid. Kii­ret lahendust vajab torustik, elekt­risüsteem ja ventilatsioon. Eelarve seest tuleb pingutada ja leida raha kasvõi mingite tööde alustamiseks-tegemiseks. Loodan, et see meil õn­nestub.

Volikogu soovib kõigile rahulik­ku advendiaega!