Kustkohast me siis edasi läheme? Eelarve, see tähtis dokument, millest lähtuvalt saab vallavalitsus tegutseda, on tänaseks eelmise vallavanema juhtimisel põhiliselt kokku pandud ning volikogu selle lehe ilmumise ajaks loodetavasti juba ka vastu võtnud.

Vaadates saarel ringi ja veidi järele mõeldes, tuleb tunnistada, et Vormsi rahval läheb tänasel päeval üpris hästi. Alati saab ju paremini, aga patt oleks tunnustamata jätta, kui külamaja on valmis saanud, pood annab paljudele maapoodidele silmad ette, kool sai uue katuse, Kalffi majja ehitati korterid, perearsti teenus on eeskujuks mitte ainult Eestis, vaid kaugemalgi, kiirabi jõuab abivajajani valdavalt kiiremini kui mandril. Need ja mitmed teised asjad sai siin välja toodud just seepärast, et kolm aastat tagasi, kui ma saarele tulin, enamikku neist asjadest lihtsalt ei olnudki.

Täna on nad aga loomulik osa meie elust. Jah, nii see peabki ju olema. Samuti oodatav tankla, mille operaatori hanke võitis Alexela ning ehitushange kuulutatakse neil päevil välja. Valmima peab tankla aga augusti lõpuks. Sel aastal muidugi, sest taganeda enam kuhugi ei ole.

Kõigi nende tegemiste taga on olnud ja on inimesed. Nii ametnikud, kes istuvad vallamajas, kui ettevõtjad, kelle tegemised toovad lisaks tööle ka maksutulu Vormsi arvele. Ära ei tohi unustada Eesti Vabariiki ja Euroopa Liitu, kelle ümberjagatud rahasid me kasutada oleme saanud. Eelkõige aga meie oma Vormsi rahvast, kes läbi kultuuriürituste, kooli ja lasteaia tegemiste, käsitöö- ja külaseltside, pensionäride ühingute ja paljude teiste ettevõtmiste kaudu kujundavad meie elu.

Päevad on pikemaks läinud, päikest on rohkem ja küll see soegi tuleb. Talv on mööda saadetud ja saabunud kevad peaks meie mõtted rõõmsamaks ning helgemaks muutma.

Soovin kõigile Vormsi elanikele ja meie sõpradele päikest südamesse ja püüdkem üheskoos elu iseenda jaoks kaunimaks mõelda ja kujundada.