Ehkki praegu talve otseselt ei paista, siis on selge, et ega tali taeva jää ja lumi tulemata. Seoses lumega tahan meelde tuletada kõigile erateede oma­nikele, kes pole vallaga avaliku kasutuse lepingut sõlminud, et nende teid puhastab vald lumest ainult tingimusel, kui on sõlmi­tud tasuline hooajaleping. Sama süsteem toimis ka eelmisel aas­tal. Hinnakiri on samuti sama. Kui teil oli möödunud talvel tasuline leping, siis peate selle ka sellel aastal tegema. Avaliku kasutuse lepingu teinutel pole vaja muretseda, nende teed lükatakse lumest puhtaks ja neil midagi täiendavalt teha ega maksta ei tule.

Jõudis lõpule ka mõisasse klaveri ja mööbli soetamise projekt. Kui uus ja uhke Estonia klaver saabus mõisasaali juba septembris, siis toolid ja lauad jõudsid alles novembri alguses. Selle projekti tähistamiseks on vald korraldanud kontserdi, mis toimub 12. novembril ning uuel klaveril musitseerib ja laulab mitmekülgselt andekas Mihkel Mattisen. Olete kõik oodatud sellest kontserdist osa saama.

1. novembril külastas Puur­mani valda kultuuriminister Rein Lang. Minister tutvus Puurmani mõisaga ja külastas Puurmani Spordi- ja Kultuuri­maja. Peamiseks jututeemaks oli loomulikult uue vabaaja­keskusega seonduv. Praegune hoone on väga halvas seisus ja vald on juba alates 2006. aastast kavandanud uue hoone ehitamist. Hetkel on valguskiir uue maja saamiseks paistmas. Kuna rahahulk, mis vallal on võimalik uue maja ehitamiseks saada, on piiratud ja pole piisav täies mahus kavandatud hoone ehitamiseks, siis tuleb otsida alternatiive. Hetkel on kõige suurem puudus spordisaali ja raamatukogule uute ruumide järele. Sellest lähtuvalt on kavas hoone mahtu vähendada kont­serdisaalist loobumisega. Kui täies mahus hoone ehitamiseks kuluks 2,3 miljonit eurot, siis kärbitud variandina loodame mahtuda eelarve piiridesse kuni 1,6 miljonit. Vallal on võimalus saada KOIT-kavast toetust pro­jekti elluviimiseks 1,25 miljonit ja 350 000 tuleks omal leida. Kontserdisaalist loobumine poleks väga suur kahju, sest meil on olemas uhke mõisasaal oma suurepärase akustikaga, kus kontserte korraldada, sa­muti on erinevate ringide tööks võimalus kasutada nii mõisa, vallamaja kui ka noortekeskuse ruume. Samuti saaks olema uues majas ruumid muusikakoolile. Lisaks vähendab väiksem hoone ka ülalpidamiskulusid ja tänasel päeval kasvavate energiahinda­de ja üha õhema rahakoti juures on see väga oluline aspekt. Lähimad 2-3 kuud näitavad, kas õnnestub selle projekti el­luviimist alustada.

Tänavu 12. detsembril saab Puurmani vald 20. aastaseks. Sünnipäevapidu on kavandatud 9.detsembrile. Olge aktiivsed ja osalege omaloomingukon­kurssidel. Täpsem info juubeli üritustest on tulekul. Jälgige reklaami.