Rõõmuga kinnitan nende inimeste öeldut, kes on väitnud, et Rägavere valla tugevus on tema aktiivsed külad. Selliseid külasid, kes talgutööde kõrvalt ka projekte usinalt kirjutavad ning läbi nende üsna arvestavaid rahalisi vahendeid oma kodukohta juurde toovad, on meil mitmeid.

Miila külast on juttu ka varem olnud ja oma toimetamistega on selle kogukonna tegemised isegi vabariiklikku tuntust kogunud, rääkimata Lääne-Virumaast.

Sellel aastal on meeldivalt Kantküla tegevus hoogustunud ning üritusi ei korraldata ainult oma kandi rahvale, vaid oodatud on inimesed meie maakonnast ja kaugemaltki. Kui jaanipäeva-aegsed kokkusaamised on paljudes külades tavapärased, siis Kantküla sai maha septembris ühe suure välipeoga, kus ei pakutud mitte ainult vaatamist-kuulamist, vaid ürituse korraldajaks võis saada igaüks, kes organiseerijate poolt pakutud võimalused ära kasutas.

Tänud Kantküla rahvale! Sae külas on aastaid tasa ja targu tegutsetud aga selle küla kiituseks võib öelda, et väga palju püütakse omakeskis ja ise ära teha. Ehkki selle küla inimesed eriti sageli vallamajas oma tegemistele toetust küsimas ei näe, püüab vald olla ikka heaks partneriks. Meeldivaid üritusi ja tegemisi on aasta jooksul veel korraldatud Nõmmise „Kukelinnas", Viru-Kabalas, Uljastel, Mõedakal, Ulvis. Andke mulle andeks, kui keegi mainimata jäi, aga eestlane on selline, kes väga ennast reklaamida ei soovi, tegutseb pigem vaikselt ja omaette.

Vee- ja kanalisatsiooni torustikud on Rägavere vallas väljaehitatud ainult Ulvis, väike osa ka Viru-Kabalas. Tänaseni on remonditud keskasulas toimivat süsteemi ja teeme seda järjekidlalt ka edaspidi. Samas oleme teadlikud Viru-Kabala vee- ja kanalisatsiooni probleemidega ja loodame, et aasta 2012 toob paranemist ka selles külas.

Järgmise aasta üks suuremaid projekte on seotud Ulvi tiikidega. Positiivne rahastamise otsus nende veekogude puhastamiseks on saadud ja nüüd tuleb kevadel töödega alustada.

Uus aasta kevad toob ehitajad ka Mõedaku spordibaasi, kus uue katuse ning maja soojustuse saab spordibaasi peahoone. Selle aasta suurim muutus puudutas kohtunike maja ja momendil on suusastaadionil kõrvuti uus ning vana. Kuigi kohtunikud kolivad uude majja, on ka vanale rakendus olemas.Üks raskemaid ülesandeid vallavalitsuse jaoks saab olema Ulvi mõisa avamine rahvale. Kui raamatukogu osas väga palju küsimärke pole, siis klubi ning noortetubade käivitamises küll. Ehitaja annab aasta lõpuks remonditud osa üle, aga suurim teadmatus puudutab ruumide sisustust, mis meil täna enamikus osas puudub. Seega tuleb aktiivselt rahastamisvõimalusi otsida.

Elame teadmises, et meid ootab ees juubelite aasta: Põlula kool 90 ja Rägavere vald 20. Meie valla inimesed on töökad on tänaseni hästi hakkama saanud. Selle kõigi juures ei tohiks aga ära unustada, et inimene peab ka puhkama ning selleks võib olla aktiivne tegevus väljaspool kodu. Minu nägemus on, et valla sünnipäevast peavad osa saama kõik, kes ennast meie, Rägavere valla elanikeks peavad. Samas loodan, et koduvallas toimuvad sünnipäevasündmused ei tähenda vaid ühel päeval toimuvat kokkusaamist, vaid üritusi jagub vähemalt terveks nädalaks.

Soovin kogu vallarahvale ilusat aasta lõppu ja veel paremat uue tulekut ning paljude soovide täitumist aastal 2012.