Vana tudenginali väitis, et andekamad tudengid õppisid advokaatideks, vähem andekatest said kohtunikud ja ülejäänutest prokurörid.

Viimase aja kohtuprotsesse järgides tundub nali päris tõene. Kuidas muidu seletada õigeks mõistvaid otsuseid sellistes kaasustes, mis on toitnud ajakirjandust seitse aastat ning kus oleme saanud leheveergudelt lugeda süüdistatavate omavahelisi vestlusi ja kuulnud peaministri lubadust kõiki seaduserikkujaid karmilt karistada, ootamata kohtulahendite tulemusi. Seesama peaminister kinnitab ka massilist pealtkuulamise toimumist.

Samas mängib meie juhtpartei kummalist jaanalinnumängu erakondade rahastamise teemadel. Peale Silver Meikari kirjutist „Postimehes" oldi hetk nokdaunis, siis pisut koguti ja asuti lööjat vastu ründama. Eriti hale oli üldkogu Viljandis. Nüüd oodatakse suvesooja, et teema aurustuks ja sügisel õnnestub uute skandaalide varju jääda. Augustikuu peaks selgust tooma ka naaberomavalitsuse juhtimises.

Jätkub huvi Sõmeru valla vastu

Hiljuti külastas meie valda Moldova regionaalministri poolt saadetud delegatsioon koos suursaadik Victor Guzuniga. mõni aeg hiljem käisid külalised Poolast Konini maakonnast eesotsas maavanem Malgorzata Wasakiga. Enne jaanipäeva olid külas sõbrad Võrumaalt Rõuge vallast, kes võõrustasid meid talvel. Kui kaugemalt tulnute kiitmist meie aadressil võib pidada ilusaks viisakuseks, siis võrokeste positiivsed arvamused meie tegemistest olid hoopis teisest kategooriast. Rõuge vald on väga tubli noorsootöö alal, kuid meie noortekeskused ja seal toimuv võttis neid sõnatuks. meil tasub neist eeskuju võtta noortevolikogu ja noorpoliitikute koolitamises.

Kui Rõuge vald paistab silma oma MTÜde ja väikeettevõtete tegususe poolest, siis meie puhul tekitasid üllatust ja ka kadedust suured ettevõtted ja põllumajanduslik suurtootmine. Looduslikust erisusest tingituna on eestlane suutnud oma tegemisi ja toimetamisi hästi kohandada.

Hüvasti, armas kool!

Nii õhkasid Sõmeru ja Uhtna kooli lõpetajad enne jaanipäeva. Lõpuaktusel olid noored inimesed pisut tõsised ja enesesse süüvinud, kuid ääretult ilusad-pidulikud. mõlemad lennud olid tublid ja tegusad. Peale õppetöö tehti muusikat ja sporti, tantsiti ja löödi kaasa poliitikas. Neid jagus kõikjale.

Õpilasomavalitsuse tööd peavad vedama hakkama uued õppurid. Vesteldes noortega, selgus, et kõigil oli selge oma edasine käekäik - kes jätkab gümnaasiumis, kes ametikoolis. Iga amet on au sees.

Keerulisem on gümnaasiumide lõpetajatel. See, kes ei jätka kõrgkoolis, peab leidma meelepärase töökoha. Paraku on tööandja ja töövõtja ootused vägagi erinevad: üks soovib odavat ja kvalifitseeritud tööjõudu, teine tööle väärilist palka. Paremal juhul pühitakse jalgadelt Eestimaa tolm, lootuses leida õnne piiri taga. Kuigi helesinine unistus võib lennata kildudeks, hinges tühjus ja pettumus, aga proovima ikka peab, teades, et kodus ikka oodatakse sind ja elatakse sulle kaasa.

Kõigile lõpetanutele head pealehakkamist ja kõrget lendu!
Ilusat suve!