Nüüd eelarvest. Vallavalitsus on läbi vaadanud ja eelarvekomisjon on kinnitanud 2012 aasta eelarve rahad summas 968 893 eurot. Eelmi­sest aastast ületulev summa on sellest 87 647 eurot. Esitame eelarve 26.01. toimuvale valla­volikogu istungile esimeseks lugemiseks. Ee­larve jääb samasse suurusjärku, mis eelmisel aastal.

Suuremad planeeritud tegevused käesole­vaks aastaks eelarves on: vee- ja kanalisatsi­ooni paigaldustööd Mälgi ja Konguta küla­des, valla bussi ost, rahvamaja soojustamise projekt, Annikoru parkla ehitus ja üürimaja korterite remont.

Teede remondiks ja hooldamiseks on planee­ritud 36 000 eurot. Siia lisandub ka 6 391 euro ulatuses vahendeid erateede remondiks.

Muud tegevused on planeeritud samades mahtudes, mis eelmiselgi aastal. Me ei ole pidanud kulusid vähendama allasutustele ja teistele tegevusaladele. Selle põhjuseks on ka see, et elanike arv Konguta vallas ei ole vähe­nenud, vaid on kasvanud. Aastavahetuse sei­suga elas Konguta vallas 1433 inimest. Loo­dan, et ka käesoleval aastal elanike arv suu­reneb, sest iseloomustab ju elanike arvu tõus elukeskkonna olukorda ja aitab suurendada maksutulu. Tartu maakonnas kasvas elanike arv kuues omavalitsuses. Meie naaberomava­litsustes see langes. Siinkohal tänud Teile, kes te eelmise aasta lõpus ennast oma tegelikku elukohta, Konguta valda, sisse kirjutasite.

Kõike head Teile selleks aastaks ja ilusat talve jätku.