Nüüd veel kohustustest maaomanikele enne talve tulekut. Lohusuu valla teedel toimub lumetõrje eeloleval talvel sarnaselt eelmiste aastatega. Teenusepakkujatega on sõlmitud lepingud. Vallavalitsus palub kõigil maaomanikel/majaomanikel teede ääred ette valmistada talviseks lumetõrjeks. Valla teede äärde jäävatel kinnistutel tähistada:
- teede servad ja servades olevad ohud (piirikupitsad, ilupõõsad, puuistikud, truubiotsad, kivid, kännud ja muud takistused) peavad olema märgistatud minimaalselt 1,5 m kõrguste ja otsast punaste tokkidega;
- tee serva kohalt peab olema eemaldatud puude oksad minimaalselt 3,5m kõrguselt.

Põhjendatud juhtudel võib keelduda selliste teede lumest lahti lükkamisest, kus on nimetatud tööd teostamata, läbipääs piiratud või lausa võimatu. Lepingu sõlminud teenusepakkuja ei ole kohustust teostada lumetõrjetöid õuealadel ja erateedel, kuid nimetatud teenus ei ole välistatud kui saavutatakse omavaheline kokkulepe. Õuealadel ja erateedel lumetõrjet valla kulul ei teostata. Väga intensiivse lumesaju korral tuleb aru saada, et korraga igale poole ei jõua. Lume lükkamine erateedel on valla poolt pakutud võimalus vallaelanikele nende abistamiseks, mitte ei ole omavalitsuse kohustus.

KENA SÜGIST JA JÕUDU TÖÖLE!

Küsimuste tekkimisel pöörduda:
Urmas Soosalu 3323662 või 5066344
Mati Vaher 53345989