Suurematest tegemistest rääkides, sai valmis Saverna Hooldekodu remont, millega muutsime hoone palju energiasäästlikumaks ja välimuselt kenamaks. Tänu saastekvootide müügist saadud ja meie vallale eraldatud rahadest saime selle projekti ellu viia. Tänan Hooldekodu kollektiivi, kes keerulistele remondiaegadele vaatamata kenasti vastu pidasid ja klientidele pakutaval teenusel langeda ei lasknud. Praegusel ajal tuleb väga tõsiselt mõelda kulude kokkuhoiule. Iga maja või objekt peab võimalikult vähe elektrit ja kütet tarbima, sest need kallinevad kõige enam. Loodan, et ka kortermajade ühistud võtavad sellest eeskuju ja teevad erinevate programmide toel oma majad samuti säästlikuks ja kenaks.

Väga hea meel on lõpuks korda saanud Valgjärve ranna üle, kus muudatused paremuse suunas on kohe näha. Toetust selleks taotlesime ja saime Põlvamaa Partnerluskogult LEADER programmist. Rannaala lähedale planeerime veel aastaringselt kasutatavat tuletõrje veevõtukohta, millest võiks võimaliku põlengu korral suurt abi olla.

Septembri lõpuks valmib Maaritsa sotsiaalmaja remont, mille käigus saab maja uue katuse, soojustuse, välisvoodri ja uksed. Sotsiaalministeeriumilt saadud raha eest saame kõvasti parandada valla sotsiaalmaja konstruktsioonide olukorda ja teha hoone ka väljastpoolt viisakaks.

Suvel toimusid külades külapäevad. Järjekorras kümnenda külapäeva korraldamisega sai edukalt hakkama Maaritsa. Ka Valgjärvel oli meeleolukas kodukandipäev, mille raames avati ka mälestusmärk endise koolimaja juures. Savernas toimus sportlik külapäev. Staadionil sai jõudu katsuda erinevatel aladel, lapsi lõbustas kloun.

Edasistest plaanidest nii palju, et Savernas käivitus suuremahulise vee- ja kanalisatsiooni projekti elluviimine. Jätkuvalt on käsil Maaritsa küla jalgteede ja tänavavalgustuse projekteerimine ja lahendamine. Esitame taotluse ka EAS -le Saverna Lasteaia katuse rekonstrueerimiseks. Samuti on alustatud Maaritsa veemajanduse projektiga ning esitatud on projekteerimise taotlus Keskonnainvesteeringute Keskusele (KIK).

Sügisel ja talvel toimuvatest üritustest ja pidudest saate infot valla kodulehelt internetis ja kultuuritöötaja käest. Toimumas on kindlasti valla jõulupidu ja ka pensionäride pidu. Kihelkonna põllumeeste pidu ja küla MTÜ -de üritused on samuti suure tõenäosusega plaanis.

Viljakat sügist teile kõigile!