Kurta kaua aga ei maksa, peame pingutama ja koos otsima võimalusi valla inimestele töö leidmiseks ja elukeskkonna parandamiseks. Üheks võimaluseks sissetulekuid suurendada on tegeleda projektidega ja asutada oma hea idee realiseerimiseks ettevõte või MTÜ või siis laiendada olemasolevaid tegevusi. Nende võimaluste kohta saate teavet spetsiaalsel infopäeval, mida korraldavad Tartumaa Arendusselts, Tartu Ärinõuandla ja Tartu Loomemajanduskeskus 22. märtsil kell 16.00 Melliste koolimajas. Ärinõuandla korraldab töötutele ka ettevõtluskoolituse, kuhu on võimalus veel registreerida 25. veebruarini. Vaadake reklaami Meie Kodus ning kodulehel ja kindlasti osalege.

3. veebruaril saabus hiina kalendri järgi uus aastaring Mäksa vallas. Selle järgi tuleb kassi või ka jänese aasta. Kas sel aastal kukume kassi kombel alati käppadele (loe: oleme edukad) või võetakse „kõrvad pihku“ loe: muresid palju)? Eks aasta pärast näeme, aga küsida võib küll: Milline see aasta vallarahvale tuleb?

Tuleb kindlasti tähtis aasta, sest on lihtsalt niipalju erilisi sündmusi. Lähiajal kohe Vabariigi sünnipäev, mida tähistame traditsiooniliselt ja väärikalt nagu ikka ning kohe järgi 6. märtsil Riigikogu valimised. Vallas toimunud valimisdebatil 15. jaanuaril näitasid kõik Riigikogu kuue erakonna esindajad veendunult, et nemad on kõige õigemad riiki juhtima. Ka käesolevas lehes oleme andnud võimaluse erakondadele ennast tutvustada. Keda siis valida? See on igaühe enda asi, aga soovitan valida just neid inimesi, kes suudavad Tartumaa ja maaelu jaoks kõige rohkem seal Toompeal ära teha. Ning täitke kindlasti oma kodanikukohust ja osalege valimistel!

Maikuus tähistame Mäksa valla 20. sünnipäeva ja ajalukku tagasi vaadates – ka Mäksa valla kui haldusüksuse esmamainimise 135. aastapäeva. Sellega seoses oleme juba käivitunud fotokonkursi ja omaloomingu kogumise ning planeerime 16. mail piduüritust.

Loomulikult soovime sel aastal kaasa aidata ja edasi arendada meie valla traditsioonilisi üritusi nagu Sulle-Mulle laat, Koduvalla päev, Muinastulede öö, Kastre peod ja loomulikult Melliste triatlon. Viimase ürituse puhul teeme koostööd triatloni asjatundjatega. Sel aastal korraldame ka Vooremäe mänge, nii et noored, hakake usinalt trenni tegema! Üldiselt soovime sel aastal suuremat tähelepanu pöörata sportimisele; spordiüritusi kohapeal napib ja spordisaali kasutus on väga kehv. Alustame kasvõi sellest, et jagame spordisaali vallarahavale mõeldud vabad ajad spordialade vahel ära. Jälgige teateid valla ja kooli koduleheküljel.

Kindlasti on sel aastal tulemas ka uusi üritusi, sest juurde on tulnud uued aktiivsed seltsid. Kuna Kaagveres on valmimas Loovkeskus, siis on sel aastal vallarahval võimalus seal ennast koolitamas käia, käsitöö ja muusikateraapia valdkonnas, samuti korraldada üritusi.

Võrreldes eelmise aasta algusega on uuel aastal vallavalitsuses nüüd 3 uut töötajat (vallavanem ja vallasekretär ja äsja uus noorsootöötaja). Loodame, et noorsootöö läheb uue hooga edasi. Jõudu Andri Viinalassile! Ja noored – tulge aktiivselt üritustele ja keskusesse; olete juba näidanud oma organiseerimis- ja koostegemise võimet! Mina ise olen nüüd selle poole aastaga valla eluga rohkem kohanenud, saanud aru, mida siin väärtustatakse, millised on inimeste harjumused, traditsioonid, arusaamad. Kuid palju on veel õppida ja palju on vaja (koos) ära teha. Alati tulen siia kenasse maakohta tööle rõõmsa meelega.

Iga päev on nüüd kukesammu võrra pikem ja päike teeb üha soojemaid visiite meie küladesse. Rohkem Päikest siis teile! Jah head Eesti Vabariigi aastapäeva!