Tänaseks on kõik valla raamatukogud viidud ühtse juhtimise alla ja ümberkorralduste käigus avasime Kärstna raamatukogu uutes ruumides Kärstna mõisas. Usun, et mõisale suurema kasutuse leidmine väheneva koolilaste arvu juures on kogu küla jaoks oluline ja õige tegevus. Kuigi perearsti vastuvõtt mõisas pole just kõige etem lahendus, on praegu paremat leida keeruline. Suuremate tervisemurede korral tuleks minna otse uude Mustla perearstikeskusesse. Samas majas avatud valla eakate päevakodu on leidnud rohket kasutust ja soovitan kõigil eakatel, kel Mustlas arsti juures või poes käies aega üle jääb, ka sealt läbi astuda. Kärstna hooldekodu elu sai samuti sel aastal natuke paremaks tehtud: remonditi ruume ja avati uus saun.

Mõeldes lastele, oleme sel aastal valmis teinud Lustaia (skatepargi), mida noored ootasid juba ammu. Järgmisel aastal proovime sinna lisaks veel korvpallirõngad ka üles panna, et plats veel rohkem sportlikke enesearendamisvõimalusi pakuks. Tarvastu Gümnaasiumis suutsime lõpuks ära remontida kõik tualettruumid.

Hea meel on näha, et õpilased oskavad neid rõõmsavärvilisi ruume hoida. Samuti on suur edasiminek õpilaste jaoks see, et sügisest on koolis kasutusel uudsed tahvelarvutid. Loodame, et uuel aastal saavad ka Suislepa ja Kärstna kooli õpilased endale moodsad tahvelarvutid.

Pikaajaline ettevõtmine on Eesti esimese olümpiamedalivõitja Martin Kleini tähtsustamine Eesti ja valla ajaloo jaoks. Sel aastal tähistasime 100 aasta möödumist medalivõidust Mustlas tulevase purskkaevu skulptuurikompleksi koha tähistamisega ja järgmisel aastal soovime juba purskkaevu ehitamisega algust teha.

Üks suuremaid ettevõtmisi järgmisel aastal on kindlasti kergliiklustee tegemine Soe ja Mustla vahele, mis annab turvalise liiklemisvõimaluse kõigile, kes jalgsi või jalgrattaga seda vahemaad läbida soovivad.

Usun, et kõigil on peagi mööduval aastal midagi meeldivat juhtunud ning jõulud ongi õige aeg kõike head meenutada ja uusi etevõtmisi uueks aastaks plaanida. Ilusat jõuluaega kõigile.