Vallavolikogu istungil võeti vastu haridusvõrgustiku arengukava aastateks 2011-2016, mille eesmärgiks on välja tuua Otepää valla lastele optimaalse haridusvõrgu ja hariduskorraldusega head võimalused alus,-põhi- ja üldkeskhariduse omandamiseks ning vaba aja sisustamiseks huvihariduse omandamise ja huvitegevusega.

“Volikogu istungil jäi kõlama  väide, et haridusvõrgustiku arengukavas on sisse kirjutatud Pühajärve Põhikooli sulgemise plaan,” sõnas vallavanem Andres Visnapuu. “Haridusvõrgustiku arengukava alusel ei saa ei sulgeda ega ka avada ühtegi lasteasutust. Haridusvõrgustiku arengukava näitab ette suunad ja võimalused valla hariduselu korrastamisel ning see puudutab kogu valda, mitte ainult Pühajärve Põhikooli.”

Valla arengukava 2011-2020 on valla juhtimise keskne dokument, mille eesmärgiks on valla kui terviku ühtlase ja stabiilse arengu kujundamine arvestades ühiskondliku kokkuleppe alusel määratletud arengusuundi planeerimisprotsessi vältel.

Pärast volikogu istungit andsid Pühajärve Põhikooli lapsevanemate esindajad volikogule üle eelnõu haldusterritoriaalse korralduse muutmise algatamise, mille tulemusena moodustatakse uued omavalitsusüksused – Otepää linn ja Pühajärve vald.