Kehtestati Kaagvere uue koolikompleksi ning lähiala detailplaneering. Planeeringuga luuakse õiguslik alus maakasutuse ümberkujundamiseks ja võimalus Emajõe kontaktvööndisse luua piirdega eraldatud hoonetekompleks: kahel tasandil koolihoone ehitusaluse pinnaga ligikaudu 1500 m2, ühel tasandil nõustamiskeskuse hoone ehitusaluse pinnaga kuni 350 m2 ja 10 üksikelamu tüüpi õpilaskodu ja spordirajatised.

Võeti vastu Vana-Kastre külas Kastani kinnistu ning lähialade detailplaneering ja otsustati korraldada selle avalik väljapanek. Planeerimislahendusega on kavandatud võimalus Emajõe kontaktvööndis maatulundusmaa sihtotstarbe muutmiseks ja maakasutuse ümberkujundamiseks järgmiselt: kalda piiranguvööndis metsa raadamine, maa-ala seitsmeks krundiks jaotamine, ehitusõiguse andmine kuni 3 uue üksikelamu ja nende juurde abihoonete püstitamiseks, hoonekomplekse teenindava teeühenduse loomiseks riigimaantee võrguga ja tehnovõrkude: puurkaevu ja joogiveetorustiku (eravõrk), reovee imbväljakute (omapuhastid) ja elektrivarustuse rajamiseks ning Emajõe veepiirile 20 sildumiskohaga väikeujuvahendite randumisala loomiseks.

Kinnitati Sarakuste külas Sarakuste kinnistu ning lähialade detailplaneering. Planeeringuga luuakse õiguslik alus ja võimalus Emajõe kontaktvööndis maatulundusmaa sihtotstarbe muutmiseks ja maakasutuse ümberkujundamiseks järgmiselt: maa-ala viieks krundiks jaotamine, hävinud talu abihoone asukohta antakse ehitusõigus kuni 2 uue üksikelamu ja nende juurde abihoonete püstitamiseks, hoonekomplekse teenindava teeühenduse loomiseks riigimaanteega ja tehnovõrkude (puurkaevu ja joogiveetorustiku (eravõrk), reovee imbväljakute (omapuhastid) ja elektrivarustus) rajamiseks.

Otsustati määrata volikogu komisjonide tööst osavõtmise eest tasu. Volikogu komisjoni liikmetele määratakse tasu iga kohal viibitud koosoleku eest 19,17 eurot. Tasu ei määrata vallavalitsuse ametnikele, vallavalitsuse töötajatele ja vallavalitsuse hallatavate asutuste juhtidele.

Otsustati tasuta võõrandada vallavara. Volikogu otsustas võõrandada MTÜ-le Mäksa Priitahtlike Pritsumeeste Selts tasuta tulekustutusauto SCANIA LB 86 S50 175, mille Lõuna-Eesti Päästekeskus andis Mäksa vallale tasuta. Nimetatud vara anti Mäksa vallale üle eesmärgiga toetada Mäksa Priitahtlike Pritsumeeste Seltsi eestvedamisel toimuva kustutus- ja päästetööde alase tegevuse arendamist Mäksa vallas.

Järgmine volikogu istung toimus 16. mail vallamajas. Istungist võttis osa 7 vallavolikogu liiget. Istungilt puudusid Enn Kooskora ja Erika Ratassepp.

Muudeti Mäksa valla eelarvest täiendavate sotsiaaltoetuste andmise tingimusi ja korda. Muudeti sünnitoetuse ning Melliste Algkool- Lasteaia õpilaste toetuse andmise tingimusi. Tulenevalt täiendavate sotsiaaltoetuste andmise tingimuste muutmisest, muudeti ka sotsiaaltoetuste määrasid. Sünnitoetuse esimene osa 128 eurot ja teine osa 192 eurot, Melliste Algkool-Lasteaia esimesse klassi astuja toetus tõstetakse 128 eurolt 150 euroni, Melliste Algkool-Lasteaia 2.-6. klassi õpilase toetus on 100 eurot.

Määrati Mäletjärve külas Järvekaja kinnistu jagamisel katastriüksuste sihtotstarbed. Järvekaja katastriüksuse sihtotstarbeks määrati maatulundusmaa ja Hoidlapõllu katastriüksuse sihtotstarbeks määrati samuti maatulundusmaa.

Vallavalitsuses

Vallavalitsus korraldas Mäksa valla kohalike avalike teede suvise hoolduse vähempakkumise. Laekus kokku kolm pakkumust.

Pakkumused laekusid AS-lt Tartumaa Teed, OÜ-lt Tartu Valla Kommunaal ja OÜ-lt Anes-Veod. Edukaks otsustati tunnistada AS Tartumaa Teed pakkumus.

Korraldati haljasalade niitmisteenuse hankimiseks kirjalik vähempakkumine. Niidetavaks pindalaks on ligikaudu 40 000 m2. Laekus 1 pakkumus: OÜ KP Teehooldus pakkumus 24 eurot töötunni kohta. Esitatud pakkumus vastas vähempakkumise tingimustele. Vallavalitsus pooldas ühehäälselt ainukese laekunud pakkumise parimaks tunnistamist.

Tartu Maavalitsus pöördus vallavalitsuse poole kavaga muuta liini nr 994. Liin plaanitakse ümber kujundada ringliiniks, mis hakkab läbima ka Kaarlimõisa, Lüüsi, Tigase ning Arutee peatusi. Liini hommikune reis saabub uue kava järgi 7.15 (seni 7.25). Seoses liini muutmisega esitas Maavalitsus vallavalitsusele pöördumise rajada uus bussipeatus Melliste-Võõpste teele. Vallavalitsus otsustas kooskõlastada liini muudatus, kuid uue bussipeatuse rajamisega seoses läbirääkimised veel käivad. Vallavalitsus ei poolda uue bussipeatuse rajamist, kuna nii väikese ala peale tekiks kolmas bussipeatus ning see tekitaks bussireisijates liigset segadust. Vallavalitsus otsustas teha ettepaneku, et buss läbiks olemasolevat Melliste peatust ning pööraks Räpina mnt-l ümber.

Vallavalitsus andis Piima Hulgi OÜ kauplusautole kooskõlastuse peatumaks teisipäeviti ja neljapäeviti Mäksa vallas järgmistes kohtades: Võõpste, Kivi, Kastre, Parveotsa, Mäksa, Järvepera, Sarakuste.

Palsi kinnistu omanikud esitasid vallavalitsusele avalduse piirata sõidukite piirkiirust kinnistu teel, kuna nende hinnangul on kinnistu juures ohtlik pime kurv. Nimetatud teed aerofotolt vaadates selgub, et pimedat kurvi ei ole. Vaade on piiratud teekaitsevööndis kasvavate puude ja põõsaste tõttu.

Vallavalitsus otsustas sõidukite piirkiirust antud teel mittepiirata, kuna liiklusohutus on tagatav teekaitsevööndi puhastamisega seal kasvavatest puudest-põõsastest.

Vallavalitsus otsustas Melliste järve ääres oleva võrkpalliväljaku ja Kaagveres asuva võrkpalliväljaku postid välja vahetada, kuna mõlema võrkpalliväljaku postid on halvas seisukorras. Otsustati likvideerida Oraviku 11 maja eest lagunenud mänguväljak. Oraviku 11 maja ees on üle 10 aasta tagasi vallavalitsuse poolt rajatud mänguväljak. Tänaseks päevaks on mänguväljak lagunenud ning võib seal mängivatele lastele ohtlik olla.

Poka, Võruküla, Melliste ja Kisla noored pöördusid vallavalitsuse poole sooviga saada Poka palliväljaku tarvis tugevast ketist korvivõrk, korvpall ja jalgpall. Vallavalitsus otsustas noori toetada ning soetada Poka palliväljaku tarbeks võrk ning korv- ja jalgpall. Vallavalitsus kuulutas välja hooldekodu Härmalõng auto enampakkumise. Sõiduauto Opel Meriva enampakkumine lõppes 9. mail. Ühtegi pakkumust ei laekunud. Otsustati tunnistada enampakkumine nurjunuks ning kuulutada välja uus enampakkumine ilma alghinnata. Uue enampakkumise tähtaeg on 13. juuni.

Otsustati põhivarast maha kanda Kikassaare elamu, kuna elamut enam reaalselt ei eksisteeri, alles on vaid majakoht. Lisaks bilansivälisest varast maha kanda Oraviku 11 maja taga olev amortiseerunud lastemänguväljak ning kasutuskõlbmatu muruniiduk ja murutraktori aku.

 Vallaeelarve vahenditest maksti aprillis 20 leibkonnale täiendavaid sotsiaaltoetusi kogusummas 911,91 eurot. Toimetulekutoetust maksti 33 leibkonnale kogusummas 3 666 eurot ja toimetulekutoetuse vahenditest täiendavaid toetusi viiele leibkonnale kogusummas 350,21 eurot.