Volikogu istungist võttis osa 15 volikogu liiget, puudusid Ene Pinnar ja Sandor Tabo.

1. Kinnitati Riigikogu valimisteks jaoskonnakomisjonid.

2. Vabastati Kaja-Mai Reimann vallavalitsuse liikme kohustustest ja kinnitati uueks vallavalitsuse liikmeks sotsiaalnõunik Rahel Tamm.

3. Kehtestati määrus „Ametiasutuse hallatavate asutuste asutamise, haldamise, ümberkorraldamise ja lõpetamise kordÜlenurme vallas“.

4. Kehtestati Ülenurme Muusikakooli õppekulude osalisel katmisel lastevanemate osaluse määraks 15,98 eurot kuus õpilase kohta.

5. Tehti muudatused Ülenurme valla kohalike teede ja tänavate ning lepingu alusel avalikuks kasutamiseks antud erateede nimekirjas.

6. Otsustati taotleda Ülenurme valla munitsipaalomandisse Õssu külas asuv Eerika tee 20 maaüksus suurusega 531 m2. Maaüksusel asub Ülenurme valla munitsipaalomandis olev reoveepumpla.

7. Kehtestati Ülenurme alevikus Villa kinnistu ja lähiala detailplaneering. Planeeringuala pindala on ca 14,5 ha. Detailplaneeringuga tehakse ettepanek jagada Villa kinnistu 73 krundiks, millest 61 on elamumaa sihtotstarbega krunti, kuhu ehitusõiguse kohaselt võib rajada pereelamuid. Lisaks tehakse ettepanek moodustada ärimaa krunt ning kolm üldkasutatava maa krunti, kuhu on planeeritud rajada avalik park ja/ või mänguväljak. Maantee ja tänavate tarbeks on planeeritud 7 transpordimaa sihtotstarbega krunti.

8. Kehtestati osaliselt Külitse külas Puru, Pumba, Geelia, Järve tee 1, Järve tee 2, Pillapalu ja Kiigemäe detailplaneeringu I etapp. Planeeringuala I etapi pindala on 13,5 ha.

Detailplaneeringuga tehakse ettepanek Puru kinnistule moodustada 8 elamumaa sihtotstarbega krunti, mille pindalad jäävad vahemikku 20002725m2 ning tootmismaa krunt alajaama tarbeks. Ropka paisjärve äärde planeeritakse vähemalt 25 m laiune üldkasutatava maa sihtotstarbega krunt ja tehakse ettepanek rajada sinna kergliiklustee, et ühendada omavahel Külitse küla ning Kiigemägi. Puru kinnistu põhjapoolsele osale tehakse ettepanek moodustada 9 elamumaa sihtotstarbega krunti, mille pindalad jäävad vahemikku 1500-2042 m2, ning kinnistu loodenurka tootmismaa krunt pindalaga 2046 m2, kuhu on märgitud reoveepumplaasukoht. Ülejäänud Puru kinnistule näeb detailplaneering ette 4 äri- ja tootmismaa krundi moodustamist ning tootmismaa krundi moodustamist alajaama tarbeks. Elamumaa ning äri- ja tootmismaa vahele on planeeritud üldkasutatava maa krundid, mis on kavandatud kõrghaljastada. Puru kinnistule nähakse ette veel äri- ja tootmishoone rajamise võimalus, krundi suurus 12554 m2, ning ärihoone rajamise võimalus, krundi pindala 2770 m2. Planeeringulahendus näeb ette 5 transpordimaa krundi moodustamist tänavate tarbeks ja põhimaantee laienduse tarbeks. Kinnistule Geelia, Järve tee 1 ja Järve tee 2 planeeringulahendus krundipiiride muutmist ega täiendavat ehitusõigust ette ei näe. Hoonete suurim lubatud ehitusalune pind elamumaal on kuni 250 m2 ning tootmis- ja ärimaal 3500 m2. Suurim lubatud elamu kõrgus on kuni 8,5 m, äri- ja tootmishoonetel 7–10 m.

9. Kehtestati Õssu külas Mündeli kinnistu detailplaneering. Planeeritava ala pindala on ca 6 ha. Planeeringu eesmärgiks on Mündeli kinnistu lõunapoolsest osast 0,3 ha suuruse maa-ala väljakruntimine ja sellele ehitusõiguse määramine pereelamu ja abihoone ehitamiseks.

10. Algatati vastavalt Maanteeameti pöördumisele valla üldplaneeringut täpsustav ja täiendav teemaplaneering „Viljandi maantee laiendus”. Samuti algatati teemaplaneeringu elluviimisega kaasneva keskkonnamõju strateegiline hindamine.Tunnistati kehtetuks Ülenurme Vallavolikogu 26.oktoobri 2010 otsus nr 38„Ülenurme valla üldplaneeringut täpsustava ja täiendava teemaplaneeringu „Viljandi maantee laiendus“ koostamise algatamine ja lähteseisukohtade kinnitamine ning teemaplaneeringu elluviimisega kaasneva keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamine“.

Järgmine vallavolikogu istung toimub 15. märtsil kell 16.00 Reola kultuurimajas.