Jõuluaeg hakkab juba advendist peale ja uksepärg või jõulukaunistus laua-kapi peal aitab elamise rõõmsamaks muuta. Praegu on just õige aeg koguda loodusest materjali mida saab edukalt jõuluseadetes kasutada. Luikede kurblik hüvastijätt annab märku peatsest lumetulekust. Sellepärast arvangi, et on viimane aeg minna metsa ja sealt kuuse- ja männikäbisid, oksi, kõrsi, sammalt korjata. Ka tänavu on moes jõuluseadetes kasutada loodulikku materjali. Pilliroogu tuleb korjata siis, kui suuremad külmad on üle käinud (ilusama läikega ja värvivarjunditega).

Pilliroost saab teha jõulukroone ja veel muudki kaunist, kuid praegu kogudes on see veel üsna nätske ja närb. Soovitan pilliroogu koguda hilis-sügisel või talvel, valmis järgmiseks aastaks. Looduslik materjal säilib edukalt saras, kus on külm ja lumi peale ei saja, kuid näiteks männikäbi on lahtiläinuna ilusam ja selleks on seda vaja hoida vaid natuke toas soojas. Tänuväärt materjal on mitme värvivarjundiga sammal. Enne kui sammalt alusele (mis nõu iganes kasutada) asetada tuleb iga samblatutikene hoolikalt metsaprahist ära puhastada, et tööle jääks korrektne väljanägemine.

Jõulud on just aeg, kus võib vabalt lasta fantaasial lennata. Traditsioonilised jõuluvärvid on küll punane, valge ja roheline, aga see ei tähenda, et muid värve ei tohiks kasutada. Paraku on ka jõuludel oma moed ehk peenemalt öeldes trendid, mis aeg-ajalt muutuvad. Tänavune jõulutrend ei ole eelmisega võrreldes palju muutunud. Ikka on moes looduslik ja loomulik, kuuske kaunistamas vanaaegsed, klaasist, portselanist, kangast ja metallist ehted. Uus suund on lastepildid kuusekaunistusena. Põhjamaine, läbipaistev klaasmuna kaunistatud valge härmatisega, lisaks taevasinist, hõbedat, vahele lillat ja külma rohelist, pärlid või klaasist sätendavad jääpurikad. Selle aasta jõulupuu kaunistuse märksõna on - pigem vähem, kuid kvaliteetne.

Ärge arvake, et nüüd kutsun teid üles igat moodi kohe järgima, tahan ainult teadvustada, mida võiks uue ehte ostmisel tähele panna.

Kui kaunis jõuluseade on tehtud samblast alusele, siis tuleb seda aeg-ajalt veega piserdada, et seade püsiks erksana ja pole ka ohtu, et kaunistuseks kasutatud küünal midagi põlema paneks.

Ukse-, seina- või lauapärjad tuleb punuda okste liikumisega päripäeva, mis on ka elu igikestvuse sümbol. Püüdke teha seekord jõuludeks midagi ise ja kui teised ei kiida, siis kiida end ise. Jõuluvorst ja seapraad tuleb ju niikuinii poest osta, kuhjaga kommi ja präänikut ka.

Kuni tuul veel taskutest läbi ei käi, saab kolmekuningani ilusti hakkama.