Vana-Vigala Rahvamajas tegutsev Vana-Vigala Avatud Noortekeskus pakub vaba aja veetmise võimalusi õhtuste tegevustega, huviringide ja väljasõitudega. Samuti on noortekeskuses võimalik kasutada tagasihoidlikku jõusaali.

Osaleme sellel aastal taaskord ESF projektis „Noorte konkurentsivõime suurendamiseks ja sotsiaalse tõrjutuse vähendamiseks ühiskonnale pakutava noorsootöö teenuse osutamine läbi noortekeskuste". Sellega kaasnevalt on meil plaanis mitmeid ettevõtmisi ja üritusi. Samuti pakub tegevust septembris alustanud ökokultuuriring, mille käigus saab õppida taaskasutama vanu riideid, õmmelda lapitehnikas, teha ise kingitusi, proovida tekstiilitrükki ja veel palju muud.

Septembrikuus lükkasime Noortekeskusele hoo sisse küpsetades koos erineva vanuses noortega pizzat ja õunakooki ning käisime tutvumas kohaliku ettevõttega „Liisu Rõivad". Järgnevateks kuudeks on meil plaanis teha tervislikku toitu, jõulutoite, küpsetada kooki jne. Plaanis on külastada kohalikku omavalitsust, Vana- Vigala TTK ruume, Konuvere talle. Kavatseme osa võtta „Teeviidast" ja külastada Ahaa keskust, „Kalevi" kommivabrikut ning Maanteemuuseumi.

Noored saavad tutvuda ka erinevate erialadega: õmbleja, kinomehaanik, sportlane, klaasikunstnik, politsei, tuletõrjuja, talunik, sepp ja loodetavasti ka popplaulja.

Noortekeskus on avatud teisipäevast reedeni, kuid aegajalt korraldame üritusi ka nädalavahetustel. Suuremate ürituste toimumisest anname aegsasti teada kuulutustega Vigala stendidel ja meie facebooki lehel.

Noorte põhitööks on õppimine, seetõttu pakun võimalust kasutada minu värskeid koolilõpu teadmisi aitamaks koduste ülesannetega noori, kelle vanematel ei ole võimalust aidata või ka neid, kes tunnevad end kontrolltöödeks valmistudes ebakindlalt. Noortekeskuses õpime sellel aastal koostama CV-d ja projekte. Parimad NAF projektid leiavad ka rahastust. Varasematel aastatel on noored teinud mitmeid projekte, millest suurim oli noortebändi muusikariistade ostmise projekt, mis leidis ka rahastust. Seega pead tööle.

NAF Noortekeskuse kogukonna arengut toetavate noortealgatuste fond - Eesti avatud noortekeskuste kogukonna arengut toetavate noortealgatuste fond ehk NAF on mõeldud selleks, et noortekeskuse piirkonna noored saaksid aktiivselt osaleda otseselt enda kavandatud ja kogukonda arendavates projektialastes tegevustes.

Noortekeskuste juures toimiv fond toetab nii noorte formaalseid kui ka mitteformaalseid gruppe.

Taotluste hindajateks on noortekeskuse poolt kokku pandud kohalikest noortest ja ühest noorsootöötajast koosnev 5-liikmeline hindamiskomisjon.

Üks liige võiks institutsiooni olemasolu korral olla maakonna noortenõukogust (nn välisvaatleja) ja teine kohalikust noorteühendusest. Noored saavad rahastust taotleda jooksvalt ja vastus toetuse kohta saabub hiljemalt kahe nädala jooksul peale taotluse saabumist. Taotlus esitatakse alati oma piirkonna noortekeskusele.