Infot Viljandis toimuvate Pensionäride Liidu ja Pensionäride Ühenduse korraldatavate ettevõtmiste kohta jagas Tiiu Kõiv. Kõige oodatum külaline oli Vana-Võidu külavanem Marko Vilu, kellel tuli vastata nii mõnelegi küla heakorda puudutavale küsimusele. Eriti palju oli küsimusi seoses Vana-Võidu tammealleega, mis kipub kohati liigselt võsasse kasvama. Ühiselt otsustati, et kevadel peab tegema suure heakorrastamise päeva, et kõik saaksid küla välimuse parandamisel käed külge panna. Sarnastel teemadel arutleti rohkem 13. märtsil toimunud külakoosolekul, kus toimus ka külavanema ja tema abiliste valimine.

27. veebruaril toimunud Vana-Võidu Mõttetoas kõneles Viiratsi perearst Ülle Gurjev tervislikust toitumisest Maire Vesingi raamatu „Tervise hoidmise toidud – abiks diabeedi korral“ põhjal. Raamatus on täpsemat infot tervisliku toitumise põhilistest aspektidest ja lisaks veel palju erinevaid retsepte, mis on koostatud kodumaiste toorainete põhjal. Selles on ka mitmeid tuttavaid retsepte uudsete lisanditega, näiteks pikkpoiss ubadega või rosolje kodujuustuga. Veebruaris ilmus ka uus Maire Vesingi raamat „Gluteenivabad toidud“, mida samuti tasuks tervisliku toidu retseptide pärast sirvida.

27. märtsil käis külas Viljandi Linnaraamatukogu bibliograaf Kalli Kuhi, kes rääkis Viljandimaa raamatukaupmehest Hans Leokesest. Tal oli kaasas väga põnevaid materjale äsja linnaraamatukogus toimunud näituselt, muuhulgas mitmeid fotode koopiaid Hans Leokese perest. Samuti arutlesime veidi kodu- ja eluloo jäädvustamise teemadel.

Kohtume raamatukogus!