Suur soov oli linnast Raplasse tulla 4aastasel Annil, et saaks koos papaga aias värvilisi lehti „riisida“.

Meie hulgas on väga tublisid ja sooja südamega vanaisasid. Austusest Teie vastu kingib Rapla Linna Pensionäride Seltsing kõikidele vanaisadele kontserdi 12. novembril kell 16.00 Rapla Kultuurikeskuses.

Seltsingule tehtud ettepanekutest valisime välja kolm toimekat-töökat vanaisa, keda lähemalt koduvalla ajalehe veerul tutvustame. Nende vanaisade elatud aastates on töömehe tarkust, abivalmidust, mehelikku väärikust ja suursuur kiindumus oma laste ja lastelaste vastu.
___________________

Meie isa ja vanaisa Toomase hüüdnimi on Aatomik. Ta on vahetpidamata liikumises ja aitab inimesi, nii omi kui võõraid. Ta on väsimatu asjade parandaja ja uute ideede generaator. Toomasel on kogu aeg käsil mingi kodumasina töö parandamine, selle muutmine tõhusamaks ja efektiivsemaks. Eriti meeldivad talle elektri- ja metallitööd. Meie kodus on lõputu hulk igasuguseid tööriistu, mida läheb pidevalt tarvis. Vanaisa on korraarmastaja: talle meeldib, kui kõik riistad on seinal või sahtlites kindlatel kohtadel ja kruvid, poldid, mutrid markeeritud karpides. Vanaisaga koos oleme kõik: minu õde ja vend ning meie lapsed õppinud naela seina lööma, kruvisid keerama ja autot juhtima. Toomas on tuntud nõudlikkuse ja töökuse poolest ka oma töökohas Sadolini värvitehases.

Lastele ja lastelastele jagub kiidusõnu ja Toomas huvitub meie tegemistest. Meil on huvitav kuulata Toomase lapsepõlve ja noorusaja lugusid. Aatomikul on üks viga: ta ei oska puhata.

Aitäh, vanaisa, meile eeskujuks olemast ja küll me õpetame Sind puhkama ja aega maha võtma.

Tütar Pille
____________________

Lapsepõlves veetsin tihti oma suved Raplas vanaema-vanaisa juures. Alati oli vanaisa see, kellel oli aega minuga tegelemiseks. Meenuvad ühised toredad metsaskäigud.

Vanaisa on alati olnud puutöö huviline ja nikerdanud palju kadakapuust asju. Seda on ta valmis teistelegi õpetama. Minu vanaisa on alati olnud lahke ja sõbralik ning silmnähtavalt õnnelik, kui lapselapsed talle külla tulevad. Temaga saab rääkida suurtest asjadest, ta naeratab ja seletab alati kõike rahulikult. Ühe parima vanaisa maailmas on saanud endale Liis, Karin, Triin, Kertu, Siim ja Kadri.

Head vanaisadepäeva!

Lapselaps Liis Haagen
_____________________

Meie pere papa on väga kohusetundlik, heasüdamlik ja abivalmis. Talle meeldib väga oma aias nokitseda, arvatavasti on see tema jaoks kõige parem koht lõõgastumiseks ja stressi maandamiseks. Ka lapselapsed on aiatöödest nii vaimustuses, et alati kui mamma ja papa juurde minnakse, on väikesed abilised esimesed, kes rõõmuga aiatöödes kaasa löövad.

Oma kiire töönädala kõrvalt leiab papa alati aega, et tegeleda oma lastelastega. Papa ja mamma juures Raplas ei ole kunagi igav. Igal nädalavahetusel käiakse ujumas ja saunas – see on väga oodatud sündmus!

Soovime oma papale ja kõigile teistele vanaisadele toredat vanaisadepäeva!

Tütar Jana Sarri