Maraton toimub 4. mail Tänaseks on Mispo jooksuklubi kinnitanud Vändra 40. maratoni korraldustoimkonna: esimees - Joel Tints; peakohtunik - Tiit Reier; sekretär - Eda Vaino, Mispo president - Valeri Riippinen. Lisaks osalevad terviseklubi Mispo liikmed koos Vändra tublide sporditoetajate ja omavalitsuse juhtidega.

Joel Tints selgitab, et sellega ei ole toimkonna nimekiri lukku löödud, vaid seda täiendatakse ja korraldustoimkonna koosolekutele kutsutakse inimesi vastavalt vajadusele.

Sponsoritega läbirääkimised on olnud edukad

Kõige suuremaks viimaseks uudiseks peab Tints kokkulepet maratoni peasponsoriga - Šveitsi sporditarvete firmaga Compressport.

Sellega muutub ka ürituse nimetus Compressport 40. Vändra maraton. Firma on lubanud rikastada auhinnalauda ja lisaks kingib igale lõpetajale 15 € maksvad jooksusokid.

Tänaseks on korraldustoimkonna poolt ära tehtud juba suur töö sponsoritega läbirääkimistel. ,,Vändra ettevõtjad toetavad üllatavalt meelsasti seda üritust. Ilmselt enamus mäletab kunagist Vändra maratoni ja tähtsusetu pole seegi, et eelmisel aastal avati alevis Eesti kõige uuem täismõõtmetes staadion," räägib Tints.

,,Mitmed eraisikud on juba rahaliselt toetanud. Suurima annetuse 1100 € tegi ürituse käimalükkamiseks Ergo Metsla, kelle varasemate Vändra maratonide korralduskogemusega ema Maie Metsla on ka meie korraldajate tiimis. Vändra Tarbijate Ühistu on lubanud igale lõpetajale toidupaki, kohale toome saunabussi ja tünnisauna. Uute mõtete ja võimaluste realiseerimise rida täieneb pidevalt."

Legendaarne maratonijooksja pani end jooksule kirja

Jaanuarikuu seisuga 55 maratonil osalenud Joel Tints arvab, et jooksuürituse legendaarseimaks osavõtjaks saab Mustlas elav Benno Einar Viirandi. 80-aastane hea tervise juures härrasmees on jooksnud 115 maratonil. Ja mis kõige olulisem, neist 36 Vändra maratonil! ,,Käisime tal külas. Ainult kolm Vändra maratoni 39-st vahele jätnud mehi rohkem ei ole.

Legendaarne spordimees rääkis, et hakkas jooksuga tegelema pärast ülirasket autoavariid. Hobina kogub õllepudelite silte, tal on neid 270 000 ja pidavat oma kollektsiooniga olema maailmas 9. kohal."

Vändra 40. maratoni korraldamiseks

Korraldustoimkond kutsub üles nii era- kui juriidilisi isikuid üritust toetama. Näiteks võivad ka talunikud pakkuda oma toodangut auhinnalauale jne. Ühendust võib võtta Mispo korralduskomitee liikmetega ja ka kohalike omavalitsustega.
Joel Tints - tel 50 45 041 info@wentextil.ee
Eda Vaino - tel 55 625 893 eda@vandravald.ee
Tiit Reier - 58 091 289
Valeri Riippinen - 51 19 158

Veebiaadressil www.mispo.ee on infot nii Vändra maratonide ajaloost kui 40. maratoni organiseerimise käigust.