Meie lasteaia raudvara on õpetaja Heidy Telgmaa, kes alustas Püünsi Kooli lasteaias tööd kooli esimestest päevadest 1993. aastal. Heidy teab rääkida, et lasteaed töötas alguses koolimajapoolsetes ruumides ja lapsi oli siis lasteaias kõigest 12. Igal aastal lisandus lapsi juurde.

Õpetaja Heidy on alati olnud laste jaoks oma kannatlikkuse ja rahulikkusega lasteaia sümbol. Üks tänaseks 20aastaseks saanud lasteaia vilistlane Marlene mäletab: Kasvataja Heidy oli minu lemmik! Heidy oli alati see kasvataja, kes lubas mul lõunauinaku asemel näiteks vaikselt lugeda või mängida, kui ma ikka tõesti magama jääda ei tahtnud ja kui ma lasteaia lõpetasin, siis andis ta mulle enda mobiilinumbri. Ma ei mäleta, kas ma seda ka kasutasin, vist ei julgenud.

Õpetaja Heidy on meie maja näitlemise haldjas. Ta oskab alati lastele esinemise tekstid selgeks õpetada ning on katsetanud ka näidendi kirjutamisega - märtsis 2013 esietendus vanematele lasteetendus "Karuoti unenägu", mis oli rahuloluküsitlustes paljude vanemate lemmik. Õpetaja Heidy läbi viidud muinasjutuhommikud on kõik olnud laste jaoks põnevad lavastused. Lapsed on osalenud Heidy juhendamisel mitmetel konkurssidel, kust on lasteaiale tulnud tunnustusi, näiteks RMK Aegviidu 2009 ja 2010 "Meisterdusi metsast" tunnustatud tööd; 2012 detsembris Energia Avastuskeskuse jõulukaardikonkursi "Jõulusokk" eripreemia jms. Lapsed on õpetaja Heidy kohta öelnud: Tema teeb päris palju asju, mis minule päris hästi pähe jäävad.

Heidy teeb nii lõbusaid tunde ja ükskord me saime ussidest rääkida, saime jutustada, kui palju oli ja kui palju ära läks. Kui Heidy teeb mänge, siis meil on jumalast lõbus. Heidy on väga õpetlik.

Meie lastaia hing on juba 1997. aastast olnud õpetaja Kristi Leppmets. Kristi on oma sooja huumori ning vapustavate mängude ja ideedega teinud lasteaia lapsekeskseks ning uurimustele-avastustele avatuks. Kristi on meie maja loovushaldjas.

Kõige tähtsamaks on Kristi oma töös lastega pidanud seda, et lastel oleks mänguline ja kasvusõbralik keskkond. Vastavalt käsitletavatele teemadele on ta sisustanud nii rühmaruume kui ka kaunistanud maja. Lapsi ümbritseva keskkonna mõnusamaks loomisel on Kristi juhendamisel ja laste loovust ära kasutades valminud erilised seina- ja postimaalingud jm. Ta väärtustab väga laste loovust ning mitmekülgset fantaasiat ja kirevat mõttemaailma.

Kristi juhendamisel on lapsed loonud põnevaid, fantaasiarikkaid lugusid, valminud on teemaraamatud.

Kristi on olnud väga avastusõppe lembene (lasteaed kasutab oma õppe- ja kasvatustöös Avastustee metoodikat), ta ergutab laste uudishimu ning julgustab esitama küsimusi. Kristi jaoks on alati olnud oluline last avada, mitte raamidesse suruda. Tema kaasabil valmis Avastustee metoodika jaoks pildimaterjal "Avasta meeled".

Õpetaja Kristi töötas välja Püünsi Kooli lasteaia laste arengu jälgimiseks mängud vanemale rühmale: "Kolm põrsakest" ja "Jussikese 7 sõpra". Laste tegevuste läbiviimise mitmekesisemaks muutmiseks loob ta jooksvalt õppemänge, mida on avaldatud raamatus "Õpetajalt õpetajale" sarjas "Loovtegevused läbi mängu". Samuti on Kristi juhendamisel osaletud konkurssidel, näiteks RMK Aegviidu 2010 ja 2011 "Meisterdusi metsast" (tunnustatud tööd); Tallinna Linna Lastemuuseumi joonistusvõistlus 2011 "Hea sõnumiga pilt" (eripreemia).

Kristi aitas lasteaias organiseerida ülevabariigilist laste tööde näitust "Mina elan mere ääres" ja osales seal ka juhendajana, kajastades näitust meedias.

Lapsed on Kristi kohta öelnud: Ta on nii tore. Matemaatikat on temaga vahva õppida, see oli eriti huvitav, et Kristi mõtles välja, kuidas me mingeid kaheksajalgu arvutasime. Mulle ei meeldi, kui ta kogu aeg läheb kuskile kauaks ära. Kristi meeldib mulle kõige rohkem, ta teeb alati nalja. Temaga on nii hea lugusid rääkida. Isegi kui oled pahandust teinud, siis Kristi ütleb ja ma mõtlen järele, aga siis teeb natuke naljaga ka ja polegi hullu.

Püünsi Kooli lasteaia naeruhaldjas on õpetaja Kristin Jakobson.
Kristini eestvedada on olnud Püünsi lasteaia tervise edendamine, kuivõrd meie lasteaed on olnud tervistedendav lasteaed juba aastast 2006. Kristin pöörab oma tegevustes erilist tähelepanu õuesõppele ja liikumisele. Oma töös kasutab ta muusikat, tantsu ning tema eriline lemmik on pärimuskultuur. 

Õpetaja Kristini muinasjutuhommik

Et võimalikult hästi ära kasutada laste loomulikku liikumisvajadust, asus Kristin sellest sügisest Tallinna Ülikoolis koreograafiat õppima.

Olles loov õpetaja, on ta luuletanud meie ürituste tarbeks vahvaid luuletusi. Õpetaja Kristin on toonud meie lasteaeda fotograafiahuvi, tema idee ja juhendamise kohaselt valmis eelmisel sügisel laste pildistatud merefotodest näitus "Mere mitu nägu", eelmisel õppeaastal tegelesid lapsed ajafotode pildistamisega. Sellel õppeaastal leiame fotolugusid oma kooli ümbrusest. Kristini käe alt ilmusid noorema rühma laste arengujälgimise mängud "Kakuke" ja "Kolm karu".

Kristini kohta on lapsed öelnud: Ta teeb ilusaid patse. Ta aitab hästi tantsida. Ta teeb ägedaid tunde. Ta on nii lõbus nagu minu isa vahel. Kristin naerab kogu aeg, siis on terve päev hea. Ta on nii tore ja armas.

Õpetaja Marilis Leppmets on meie õpetajate pesamuna.

Marilis tuli meile õpetajaks ise veel õppides ja on rõõm näha, kui asjalikuks ning iseseisvaks õpetajaks on ta meie lasteaia toel arenenud. Marilisi võib pidada meie lasteaia abivalmidushaldjaks.

Märkamatult suudab ta olla igal pool abiks. Marilisi kohta on lapsed öelnud: Ta on nii ilus. Ta mängib meiega kogu aeg. Ta võttis meid täna opasse. Ta aitab mind alati. Marilis rõõmustab mind.

Logopeed Epp Pajuri on meie maja hoolivuse ja lahkuse haldjas. Lastele meeldib Epuga individuaalselt suhelda. Lapsed, kes logopeedi ei vaja, on sellest teinud vahel suure probleemi, nii et vanemad on käinud küsimas, et mida nad peaksid selleks tegema, et Epp ka nende lastega tegeleks. Ja Epu tähelepanu jõuabki ka nende lasteni. Kuigi Epp viibib meie lasteaias harva, osaleb ta ometi rõõmuga meie üritustel ja matkadel, kui vähegi mahti on.

Lapsed on Epu kohta öelnud: Temaga sa võid täitsa lõbusaid mänge mängida ja siis on temaga koos huvitav. Ta aitas mind palju. Epul on nii pehme hääl.

Meie lasteaias on ka uus lauluhaldjas Mari-Liis Rahumets, kes ilmus meie jaoks rõõmsa üllatusena juba eelmisel õppeaastal muusikaringi tegema. Ja loomulikult meeldisid talle meie väike ja kodune Püünsi lasteaed ning lauluhimulised lapsed, kes ründasid muusikaringi suure huviga.

Paistab, et tekkis sõprus, mis meelitas Mari-Liisi meile muusikaõpetajaks jääma.

Lapsed on Mari-Liisi kohta öelnud: Temal on nii ägedad laulud. Ta on rõõmus ja naljakas. Mari-Liisiga on tore õppida. Tal on toredad üllatused.

Meie majas on veel kaks haldjat, kelle hoole ja abiga on Püünsi Kooli lasteaed puhas, kodune ja turvaline paik. Kombu rühma hea rahuhaldjas on õpetajaabi Rutt Veski.

Rutt on õpetajate jaoks hindamatu abiline, kes oskab alati olla õigel ajal õiges kohas, toetades asjatundliku ning rahuliku meelega lapsi ja õpetajaid.

Misse rühma energiline ja särtsakas haldjas on õpetajaabi Maire Hage. Maire energiat ja puhtusearmastust jätkub kõikjale. Maire ja Rutt on alati valmis kehastama vajalikke rolle, et õppetegevusele kaasa aidata, olgu see siis Suure Tõllu kaaslane Piret või kadrisant.

Lapsed on Ruti kohta öelnud: Ta on nii armas. Me mängime koos. Temaga on alati nii lõbus ja ta kallistab. Ta lubab meil ümber tema maja isegi lasteaiaga käia. Rutt andis mulle ükskord salaja kommi.

Lapsed on Maire kohta öelnud: Ta õpetab palju. Maire aitab nii hästi ja ta nii õrnalt värvib. Temaga saab ka nalja. Ta loeb alati unejuttu. Mairet on huvitav kuulata, kui me metsas käime, siis mulle meeldib temaga koos kõige lõpus tulla.

Sellised olid Püünsi Kooli lasteaia haldjate pärimuslood. Oma tööga püüavad nad aidata lapsel võimalikult mänguliselt, loovalt, seiklusrikkalt ja mitmekesisemalt areneda ning luua selleks vastav keskkond.

Nende soov on, et lapsel oleks võimalus kasvada loominguliselt mõtlevaks ja pingetest vabaks inimeseks. Iga päev püüavad nad tekitada lapses avastamis- ja õppimisrõõmu kogu eluks.

Püünsi Kooli lasteaia haldjad töötavad põhimõttel, et laps tunneks igal hommikul, et ta on lasteaeda oodatud ning lasteaiast lahkudes oleks tal alati midagi endaga kaasa viia.

Suur-suur aitäh neile selle eest! Palju õnne Püünsi Kooli lasteaiale 20aastaseks saamise puhul!