Soomest tulnud aineline abi on väljendunud kasutatud rõivaste, mööbli, elektroonikatoodete ja muu taolise toomises. Seda on jätkunud pastoraadi sisustamisel, jagamisel koguduse liikmetele, Varbla hooldekodule ja teistele. Hindamatu on Soome poole abi pastoraadi hoone remontimisel ja

ümberehitamisel, mille tulemusena on sisustatud ka ruum, kus saab korraldada jumalateenistusi talvel, kui kirik on külm, Pirttiküla koguduses on umbes 800 liiget, see on kaheksa korda rohkem kui meil, seepärast on nende võimalused teiste abistamiseks ka palju suuremad.

Tuleks rääkida ka sellest, mis keeles toimub suhtlus. Teatavasti asub Pirttiküla Lääne-Soomes üle 400 kilomeetri Helsingist põhja pool ja umbes 50 km siin pool Vaasat. See on ala, kus elavad enamuses rootslased, nii on ka Pirttiküla koguduse liikmed enamasti rootslased. Kõik lihtsamalt öeldes räägitakse segakeeles. See tähendab, et eestlased räägivad eesti ja soome kelles ning rootslased rootsi soome keeles, kuid saavad aru ka eesti keelest. Mõned, kes on käinud keeltekursustel, oskavad eesti keeles rääkida. See kõik puudutas nii-öelda mitteametlikku suhtlust. Kui toimuvad jumalateenistused külalisõpetaja osavõtul, siis Varblas räägib Lars-Erik Björksstrand soome keeles ja see tõlgitakse eesti keelde. Kui meie õpetaja peab eestikeelset jutlust Pirttiküla kirikus, siis kogudusele loetakse sama tekst rootsi keeles.

Kahe koguduse läbikäimise organi-saatoriks ja eestvedajaks on olnud Pirttiküla õpetaja Lars-Erik, keda on eespool korduvalt nimetatud. Peale selle, et ta on muidu hea suhtleja, on tal kõlav hääl, ta on mitmekülgne muusik, laulusolist ja mängija mitmetel instrumentidel. Tänuks Varbla ja Pirttiküla koostöö arendamise eest autasustas volikogu teda valla 20.aastapäeva puhul valla kõrgeima autasu - vapimärgiga.

See anti talle üle 21.oktroobril, mil ta käis koos abikaasaga Varbla kirikus jumalateenistusel.

28.oktoobril toimus Pirttiküla kirikus teenistus, millega saadeti Lars-Erik Björkstrand pensionile. Oli palju inimesi, kes olid tulnud teda tänama kauaaegse teenimise eest, oli muusikalisi tervitusi ja anti üle lilli ning kingitusi. Varbla koguduse poolt tervitas teda laulukoor kolme lauluga. Õpetaja Lembit Tammsalu andis talle üle koostöö ordeni, millega oli teda autasustanud peapiiskop Andres Põder. Vaatamata sellele, et Lars-Eriku aktiivne vaimulikutöö Pirttiküla kogudes on lõppenud, on ta lubanud jätkata suhtlemist Varbla kogudusega. Ka Pirttiküla koguduse uus õpetaja on huvitatud senise koostöö jätkamisest. Aastatepikkune läbikäimine sõprus-kogudusega on viinud selleni, et paljudel Varbla inimestel on tekkinud Soomes perekonnatuttavad ja käiakse vastastikku külas ka väljaspool kogudustevahelist suhtlust.