Plaanis on võistlused igas vanuses ja sportlikus vormis osalejatele - näiteks köievedu, ümber tiigi teatejooks, munavise, penaltite löömine, mälumäng jms. Nii saavad näiteks köieveos osaleda nooremad ja tugevamad küla esindajad aga mälumäng annab võimaluse oma küla eest võistelda ka väärikamas eas külaelanikele. Üheks võistluseks plaanime üllatusvõistlust, mis toob välja just korraldajaküla võimalused. Eelmisel aastal Lobotkas said osalejad omavahel mõõtu võtta kalapüügis. Nedsaja võistlustele tasuks aga kaasa võtta marjakorv.

Mängudel osalemiseks peab küla välja panema 5-8 liikmelise võistkonna. Võistkonda peab kuuluma vähemalt 2 naist ja soovitatavalt üks vanem külaelanik. Ühel võistlusalal osaleb korraga 5 võistkonna liiget, kellest vähemalt üks on naine. Kui küla esindajaid on üle viie, võib igaks võistlus- alaks välja panna erineva koosseisuga võistkonna.

Võistkonna võivad moodustada ka naaberkülad koos.

Küla võib esindada:

küla püsielanik, tema laps või lapse-laps

küla endine elanik, tema laps või lapselaps

külas talu omav inimene, tema laps või lapselaps Soovitame juba varakult oma küla võistkonna koosseisu peale mõelda, et võistkonnaliikmed teaksid 11. augustit vaba hoida. Täpsem info võistlusalade ja päevakava kohta ilmub kuulutustel paar nädalat enne võistlusi. Külade mängudele tuleb oma küla võistkond registreerida hiljemalt 5. augustiks. Võistkonda saab registreerida e-posti teel valgutoomas@gmail.com või telefonil 53008799.

Väärikad auhinnad võistlustest osavõtjatele panevad välja Värska valla ettevõtted. Mängude üldvõitja saab enda kätte rändkarika, kuhu gravee­ritakse iga aasta võitja küla nimi. Värska valla külade mängudele ootame kõiki kaasaelajaid. Tulge kogu külaga toetama oma võistkonda! Kõige värvikamatele ja hoogsamatele kaasaelajatele auhinnad. Värska valla 2012. aasta külade mänge toetavad Värska Vallavalitsus, Kohaliku Omaalgatuse Programm, MTÜ Nedsaja Küla Selts, Värska Sa­natoorium, Värska Vesi, Vana Jüri Seebikoda ja paljud teised. Sportlik meel ja külavaim kaasa ning kohtume külade mängudel!!!

Esialgne ürituse päevakava:

13:00 Kogunemine, registreerumine 13:30Virgutusvõimlemine

13:45 Mängude avamine, alade, reeglite ja punktiarvestuse tutvustus

14:00 Võistlused

16:00 Ühine supisöömine

17:00 Võistlused jätkuvad

19:00 Ansambel Sinu Naine

19:45 Autasustamine

20:15 Pidu ansambliga Sinu Naine jätkub...