Maavanema järel sõna võtnud Värska vallavanem Raul Kudre tõdes, et vald on püüdnud anda parima selleks, et liikumine ja enda tervise eest hoolitsemine laiemalt oleks palju mugavam. „Kui käid väljas kõndimas ja liigutad end, on hiljem ka tööd kergem teha,"  kutsus Kudre samuti kõiki tervislikust eluviisist huvituma.

Kohapeal asunud tervisetelgist oli võimalik hamba alla pista mõni porgandi-, kaalika- või õunalõik ja kosutada end AS Värska Vesi poolt sponsoreeritud veega. Põlva Maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialist Irena Viitamees koordineeris tervisetelgis veresuhkru, kolesterooli ning vererõhu mõõtmist ja jagas mitmesuguseid infovoldikuid. Lisaks oli Maratonsport OÜ esindaja Taavi Nagel inimestele näitamiseks toonud käimiskeppe, pulsikellasid ning sammulugejaid. Tervisetelgist ei puudunud ka ergonoomilised jalanõud, mida oli lisaks proovimisele ka võimalik laenutada. 

Eurotelk pakkus tervislikule õhtupoolikule lisa mõistuse teritamise näol, sest kõik soovijad said võimaluse lahendada Euroopa Liidu teemalisi viktoriine ja võtta kaasa mitmesugust kirjandust, mille seast populaarseimaks osutusid lasteraamatud. Tublimad omistasid viktoriini lahendamise eest auhinnaks kopsakaid meeneid alustades helkurite ja mälupulkadega, lõpetades taskulampide ja siidisallidega. Euroteavitajad Rutt Riitsaar ja Talis Tobreluts tuletasid  eurotelgi juures askeldanud huvilistele meelde, et tänavu on Euroopa Liidus aktiivse vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse aasta, mille raames tervisespordipäevad kolmes maakonna eri paigas ka aset leiavad. Euroteavitajate sõnul oli hea näha paljusid aktiivseid liikumishuvilisi inimesi, kes olid kokku tulnud koguni põlvkondade kaupa, mis läheb kenasti kokku aktiivse vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse ideega, millele tänavu rohkem tähelepanu pööratakse.

Registreerunud tervisekõnnil osalejad said lisaks rajalt saadud headele emotsioonidele ja mõnusale värske õhu kogusele ka suurtes kogustes loosiauhindu. Auhinnad andis üle Värska tervisekõnni päeva peakorraldaja Ingrit Kala, kes oli sündmuse ettevalmistamise ja läbiviimise juures kogu oma südame ja hingega ning peaasjalikult tänu kellele ka sündmus aset leidis. „Tihtipeale üksi ei taheta tulla, üleskutse olekski, et sõbrad kaasa ja rajale!" kommenteeris Kala Värska tervisekõnni päeva suure menu põhjust ja kutsus üles osalema täna Laheda vallas ja 29. aprillil Põlva linnas toimuvatel tervisekõnni päevadel koos perede ja sõpruskondadega. Ta tänas omalt poolt ka kõiki Värska tervisekõnni päeval osalejaid ja kogu meeskonda, kes korraldamisel oma panuse andsid.

Kes Värskasse ei jõudnud, võivad täna seada sammud Tilsi poole, kus kell 18 antakse start Tilsi Staadioni parklast ning sarnaselt Värskas toimunud tervisekõnni päevale on osalejatel võimalik valida mitme erineva pikkusega raja vahel, saada teadmisi tervise-, info- ja eurotelgist ning krõbistada tervislikke suupisteid ja lämmatada janu AS Värska Vesi toodud veega. Veel on kohapeal palju huvitavat, millest rääkimine võtaks ära üllatusmomendi võimaluse. 

Põlva Maavalitsuses asuv Europe Direct Põlvamaa infopunkt koostöös Põlvamaa Spordiliidu, Põlva, Värska ja Laheda valla ning Põlva linnaga otsustasid tänavu ühiselt läbi viia tervisekõnni päevad „Sinu sammud loevad". Tervisekõnni päevad toimuvad Euroopa teema-aasta raames, mis on peamiselt pühendatud aktiivsele vananemisele ja põlvkondadevahelisele solidaarsusele. Tervisekõnni päevad annavad korraldajate sõnul võimaluse tulla kokku põlvkondade kaupa ning liikuda koos parema tervise nimel.

Tervisekõnni päevad on osalejatele tasuta!