Õppima läks ta aga Lahemaa Tervisekooli, mis nüüd kannab Krautmani Massaaži- ja Terviseakadeemia nime. „Seal on au sees ravimtaimed ja kaanid. Mulle pakkus see suund hirmsasti huvi. Juba esimene psühholoogialoeng oli nii huvitav. Ma olen oma valikuga väga rahul," võttis Mari õpingud mõnda lausesse kokku.

Vastne ettevõtja on väga tänulik töötukassa konsultantidele, kes on väga toetavad ja aitavad igati, kui inimesel on siht silme ees. Esmalt tuli läbi teha ettevõtluskoolitus, mille lõpuks valmis äriplaan.
Siis järgnes erialane koolitus, mille lõputöös käsitles ta pea-, kaela- ja õlavöötme valusid ja massaaži leevendavat mõju.

Üks aasta kulus intensiivseteks erialasteks õpinguteks, mille ajal naine omandas innuga kõiki pakutud teadmisi-oskusi. Väga põhjalik oli anatoomia- ja haiguste õpetus - usaldab ju klient oma keha massööri kätte. Kooli lõpuks esitatud äriplaan oli juba hoopis rohkem „liha luudele" saanud. Sisuliselt tuli äriplaan uuesti teha, sest vahepeal oli arusaam lähiaastate tegemistest palju täpsemaks muutunud.

Koolis õpitut sai harjutada sõprade-tuttavate peal, nii hakkas tekkima esimene klientide ring. Praktikal käis ta ka Märjamaa haigla hooldusravi osakonnas, kus klientideks olid insuldijärgsed haiged, keda tuli masseerida ja keerata.

„Mõned inimesed ei saanud rääkida, mulle olid suurimaks tasuks nende tänulikud pilgud. Haiglas nähtu oli mitut pidi väga õpetlik kogemus," rääkis naine.

Nüüd on tal töötamiseks vajalikud oskused käes, aga loomulikult saab ja tuleb end kogu aeg täiendada.

Dione massaažituppa sisenejat võtab vastu vaikne muusika ja rahustav õhkkond, ka perenaine ise mõjub oma toetava olekuga just sel moel, mis aitab kliendil aega maha võtta. Siinsete teenuste loetelus on kümmekond massaaživiisi.

Näiteks Tai massaaž on väga meditatiivne, seda tehakse inimese hingamise rütmis. Šokolaadimassaažil kasutatavad ained annavad erilise heaolutunde ja pidid tükiks ajaks magusaisugi ära võtma. „Kõik need viisid täiendavad teineteist, üksnes klassikalist massaaži teha oleks endal igav olnud. Innustan kliente proovima ka teisi variante, sealhulgas vana eesti soonetasumist, mille puhul kasutatakse vanu Lõuna-Eesti pärimusmeditsiini võtteid. Soovitan ka rasedate massaaži, mille tegemine on massöörile auasi. Ei pea kartma, et äkki rasedus katkeb," julgustab Mari ka tulevasi emasid oma vaevustele leevendust saama.

Telefonis aega kinni pannes lepitakse tehtavas kokku ja selgitatakse vastunäidustused. Näiteks meeallergiaga inimesele meemassaaži teha ei saa, kui kõrge vererõhk pole ravimitega kontrolli all, siis ei või teha klassikalist massaaži jne. Mari julgustab inimesi tulema massööri juurde juba profülaktika mõttes, et ennetada seljavalusid ja kaelakangust. „Massaaž annab hea enesetunde, on tõhus stressi ja unetuse vastu. Kui vaevused kallal, siis on protseduur inimesele juba nagu piinapink. Hea oli kuulda, kui üks klient ütles, et ta polegi kaua aega saanud lihtsalt mõnusalt tund aega kõhuli lamada. Aeg enda jaoks tuleks leida," kutsub Mari lõõgastuma.

Loomulikult peab tegija oskama ka ennast hoida ja oma energiat säästa, et õhtuks mitte täiesti tühi olla. Nüüd algabki päev võimlemisega, et ise füüsiliselt vormis püsida. Mõistagi on kogemustega tulnud ka üha parem oskus end juhtida.

Tööruumi sisustuse oluline element on massaažilaud. Asutustes käimiseks on kaasavõetav onsite tool, mis sobib ka neile, keda lamades masseerida ei saa. Veel on siin lai seljavenitustool, milles inimene paneb end turvavööga kinni nagu autos, laseb seljatoe sobiva nurga all kaldu ning liikuvad rullikud ja keharaskus hakkavad venitustööd tegema. Plaanis on soetada ka beebide massaažilaud.

Oma tulevase tööruumina pidas Mari kohalikku ujulat silmas juba õpingute ajal. Ujula ongi nagu väike tervisekeskus oma erinevate teenustega. Teda ei heidutanud see, et Märjamaal on juba mitu massööri. „Kui ala sulle meeldib, küllap siis tuleb tehtu hästi välja. Olen saanud palju positiivset tagasisidet ja usaldan oma vaistu," rääkis Mari Kask.