Kui Meelike Tallinnas Jakob Westholmi Gümnaasiumi lõpetas, olid kaalumisel kolm eriala, mida võiks õppima minna: sotsiaaltöö, meditsiiniõe eriala ja vanglaametniku eriala. Nii tegi ta ka kõigile kolmele sisseastumiskatsed ja sai ka sisse. Siiski jättis ta vanglaametniku eriala kõrvale, sest arvas, et pidevalt väga rangete reeglite järgimine ja selles elamine siiski talle ei sobi. Ja kuna meditsiinierialal sai ta sisse riigieelarvelisele kohale, otsustaski ta selle kasuks. Seni ta oma otsust kahetsenud ei ole. Töö on just selline, mida ta ette kujutas ja sobib talle enda sõnul väga hästi. Lähiaastail plaanib ta end ka edasi koolitada ja spetsialiseeruda terviseõeks, et sel moel veelgi enam pereõe töös vajalikke teadmisi ja oskusi omandada.

Meelikese sõnul on töö Käru perearstipraksises väga tihe. Arsti vastuvõtu päevad on eriti kiired, sest siis on pereõe esmakohus olla nö arsti paremaks käeks. Pereõe vastuvõttu on nüüd lisandunud aga ka teisipäev ja neljapäev, mis praegu on suhteliselt rahulikud, mida Meelikese sõnul võiksid aga aktiivsemalt kasutada just kroonilised haiged, kellel on vaja anda regulaarselt analüüse ja saada nõustamist. Samuti saab neil päevadel tegeleda ennetustööga. „Kui inimesel on mõni tervisemure, siis võiks ta ikka esmalt tulla pereõega konsulteerima. Võiks julgemalt usaldada pereõe kompetentsust," julgustab Meelike. Mõne mure saab ehk lahendada sel teel kiireminigi.

Enda tervist püüab Meelike teadlikult korras hoida. „Püüan süüa tervislikult ja piisavalt liikuda, käies kõndimas või jooksmas," sõnab ta. Oma esimesel töökuul pole Meelike vaatamata kõikvõimalikele viirushaigustele, millega inimesed praksisesse tulevad, siiski haigestunud. „Olin küll pisut tõbine just enne tööle tulekut veebruaris," sõnab ta.

Linnaelu Meelikest ei ahvatle: „Olen alati arvanud, et mulle sobib elu väikeses linnas või maakohas. Praegu tahaks siin oma elu sisse seada ja mingeid mujale mineku plaane küll ei ole. Mulle meeldib vaikus ja rahulikkus, mis siin on. Arvan, et enam noori võiks siia tulla, aga eks töö leidmine teeb soovidesse omad korrektiivid," tõdeb ta. Linna saab Meelikese sõnul soovi korral Kärust ju ikka rongiga minna ja kui on auto ja juhiload, pole ju Kärust ükski koht väga kaugel.