Projekti „Elu kahe maailma piiril" raames paigaldatud aken on kvaliteedimärk nii külastajale kui ka kogukonnale.

Lõuna-Eestisse tuleb kokku 21 kollast akent, mis jutustavad piirkonna loo. Kollaste akendega kaunistatud kohad näitavad erilisust ja kutsuvad külastajaid seiklema.

Suve jooksul on linnuses kolm suuremat sündmust.

13. juulil toimub üritus „Kui taevas põles..."
Sellel päeval läheme ajas tagasi: linnuseõuele püstitab keskaegse sõjalaagri vanaajaklubi Pskovski Grad Venemaalt. Samuti näitab oma oskusi vibumeeste gild Valgevenest. Avatud on erinevad töötoad, nukuteater lastele ja toimub muid tegevusi. Vanatantsuklubi Polonez esitab 17. sajandi tantse, valitakse Rändrüütel 2013. Päeva naelaks on Valgevene vanaaja ansambel Stary Olsa, kes õhtupimeduses, lõkketulede valgel musitseerib. Pileti hind on eelmüügist ostes 4 eurot, kohapeal 6 eurot.

3. augustil on Vastseliina piiskopilinnuses üritus „Tšellod öös". Lõkketulede taustal annab kontserti tšellokvartett C-Jam. Pileti hind on eelmüügist ostes 6 eurot, kohapeal 8 eurot.

30. augustil toimub traditsiooniks saanud Tulede öö. Sel aastal on õhtu peaesinejateks Luisa Värk ja Alen Veziko. Pileti hind eelmüügist ostes 6 eurot, kohapeal 8 eurot.

Lisateavet saab linnuseisandalt telefonil 509 6301, kojaülemalt telefonil 5330 5089 või e-postilt linnus@vastseliina.ee, kodulehelt www.vastseliina. ee/linnus. Piletite eelmüük toimub Vastseliina linnuses, Vastseliina Konsumis ja Võru turismiinfopunktis.