Tööde teostamisel püüame maksimaalselt tagada pideva veevarustuse olemasolevate trassidega. Kuna see tekitab vahel ka ebamugavusi, tahan ma tänada neid loksalasi, kes ajutistesse probleemidesse on mõistvalt suhtunud. Nii näiteks seoses töödega puurkaevudes ja selleks, et samaaegselt tagada linnas pidev veevarustus, oli Loksa Haljastus sunnitud ühendama linna trassi Loksa Laevatehase puurkaevu. Töö käigus aga selgus, et tehase puurkaev on küll võimeline tagama vajalikku survet aga see võib kaasa tuua tehase vanade amortiseerunud trasside purunemise. Halvima vältimiseks tuli vähendada survet puurkaevus aga see tähendab, et ka trassides.

Tänaseks on valminud ja kooskõlastatud põhiprojekt ja veel veebruarikuu jooksul algavad tööd Loksa kesklinnas, seda juba vähemalt nelja brigaadiga. Loodame, et ilmastikutingimused tulevad ehitajale soodsad (temperatuuril alla -15ºC kaeve- ja torustike paigaldustöid ei teostata) ja ehitustöid saab teostada kiiremas tempos kui seni ja 2012 a. varasügiseks on kõik vee- ja kanalisatsiooni rekonstrueerimisprojektiga ettenähtud tööd Loksal lõpetatud. Kõigil, kellel aga tulevikus vajadus tekib, oleks juba täna õige aeg võtta ühendust OÜ Loksa Haljastus ja leppida kokku võimalustes liitumislepingute sõlmimiseks. Märtsis algavad rekonstrueerimistööd heitveepuhastusjaamas.

ÜF projekti raames viis OÜ Loksa Haljastus läbi hanke survepesuauto soetamiseks. Hankes osalesid kolm firmat: Keil M.A. OÜ, Volvo Estonia AS ja Silberauto Eesti AS. Edukaks oli tunnistatud Silberauto AS pakkumine. Universaalse survepesuauto soetamine annab võimaluse fekaaliveoks, veeveoks ja vee- ning kanalisatsioonitrasside läbipesuks, et tagada süsteemide häireteta töö.

Viimasel istungil otsustas Loksa linnavolikogu pikendada liitumistasude makse tähtaega kuni kolme aastani. Selle vajaliku ja õige otsuse valguses on kummaline lugeda viimasest Sõnumitoojast linnakodanik Igor Ignahhini arvamust, mis kõlab nii: „Kuusalu valla ÜVK omaosaluse rahastaja tingimus on, et liitumistasu ei võeta. Kuusalu Soojus võtab omaosaluse katteks KIK-i kaudu laenu."

Endise pankrotistunud Loksa Mere juhi, nüüd siis Kuusalu Soojuse nõukogu esimehe „rõõmusõnum" Kuusalu vallarahvale tähendab lahtiseletatult, et Kuusalu Soojuse uue laenu maksavad kinni läbi vee hinna kõik (ka varemliitunud!) Kuusalu valla veetarbijad. Kui aga seda ei peaks juhtuma, võiks paralleeli tuua Kuusalu Soojuse toimetamistega 2009. a, kui valimieelse kampaania käigus vähendati soojahinda, et siis aasta hiljem nõuda Kuusalu valla eelarvest (valla maksumaksjalt) Kuusalu Soojuse tegevuse jätkamise võimaldamiseks ehk pankroti vältimiseks 2,0 milj. krooni toetust! Loksa linnavalitsusel ei ole kavas linnarahvast populistlike loosungitega toita, mida pärast peaks pooltõdedega või valedega varjates lahendama.