Ambla Spordiklubi korvpallimeeskond jätkas mänge Eesti Meistrivõistluste I liiga vahegrupiturniiril kaotusega Kuressaare SWE- 7 meeskonnale 68:76 ja võitudega Paide Viking Window meeskonna üle 93:70 ja selle vahegrupi liidri Scanweld/Eesti Näitused meeskonna üle 74:68. Vahegrupiturniiril on Ambla SK meeskond kogunud 3 võitu ja 9 kaotust ja lootused pääseda üleminekuturniirile ning vältida I liigast otse väljakukkumist on üsna kasinad.

Järvamaa MV korvpallis on Ambla SK meeskond seni alistanud Koeru 119:28, KK7-e 118:56, Tarbja 103:43 ja kaotanud Türile 69:77. Aravete meeskond aga võitis Tarbja meeskonna 86:68 ja kaotas Koerule 44:47 ja Koigile 69:103.

Järvamaa IV Talimängud olid seekord Ambla valla korraldada, toimusid põhiliselt Aravetel ning osales 9 Järvamaa omavalitsust ligi 300 sportlasega. Kuigi kokkuvõttes tuli Ambla vallal leppida 4.kohaga, tuleb võistlust ikkagi kordaläinuks lugeda, sest osalesime kõigil 7-l kavas olnud spordialal ja mängude üldvõitjaks kroonitud Koeru vallast jäi meid lahutama kokkuvõttes vaid 2 punkti. Positiivsele poolele tuleks kindlasti kanda meie korvpallurite teenitud alavõitu, kes finaalis alistasid Paide linna meeskonna, aga samuti mälumängurite head esinemist, kes alles viimases voorus alistusid Türi valla võistkonnale ja saavutasid II koha. Vaatamata raskustele suutsime võistkonnad välja panna ka males ja kabes, kus meil puuduvad nende alade regulaarsed harrastajad. Positiivne oli kindlasti ka vallavanema aktiivne osalemine nii juhtide kolmevõistluses, kui ka korvpallimeeskonna võidukas koosseisus. Miinuspoolele tuleb kanda aga suusatajate allajäämist Koeru ja Türi vallale, kuid siin oli ka arusaadavaid põhjuseid, miks mitmed valla paremad suusatajad koduradadel ei startinud.

Tänan kõiki Järvamaa IV Talimängudel Ambla valda esindanud võistkondi, võistlejaid ja võistluste organiseerijaid:
Juhtide kolmevõistlus - I koht Rait Pihelgas.

Korvpall - I koht Timo Matikainen, Rauno Tikko, Meelis Matkamäe, Taavi Leinart, Peeter Kraavik, Kristjan Laht, Erkko Linnas, Rait Pihelgas.

Mälumäng - II koht Vello Teor, Viktor Tõnisson, Benno Tikko, Mart Vellama, Arlet Palmiste.

Suusatamine - III koht Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Aiki Jalakas, Egle Sepp, Marge Porkveli, Maili Antons, Marten-Mihkel Meidla, Martin-Mihkel Meidla, Aron Ott, Timo Loodis, Jarmo Kaasiku, Siim Part, Margus Meidla, Ago Pukspuu, Arvi Part, Reimo Kaasiku, Ants Turb, Kalju Toomas.

Lauatennis - III koht Riho Lööper, Epp Sepp, John-Erik Juht.

Kabe - V koht Aksel Õunapuu, Triin Vespere, Stener Raaper.

Male - Alver Toots, Varmo Ivask. Organisaatorid, kohtunikud: Reimo Kaasiku, Ruth Kaasiku, Ants Käärma, Taavi Leinart, Birgit Puntso, Merit Kalamägi, Riho Sepp, Priit Grünthal, Mati Kõiv, Sirje Toomas, Caroly Rootsma, Femme tantsutüdrukud ja nende juhendaja Triin Väin.

Ambla SK suusatamise seeriavõistluse 3.etapil, mis sõideti vabatehnikas Kangrumäe radadel, osales 47 suusatajat ja gruppide paremad olid:
-10 a. T Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Anni Jalakas
-10 a. P Kristo Sepp, Marten-Mihkel Meidla, Georg Paal
11-13 a. P Jarmo Kaasiku, Braian Jullinen, Stener Raaper
14-16 a. T Egle Sepp
14-16 a. P Kaarel Kasper Kõrge, Rauno Sepp 17-34 a. N Siret Niinepuu
17-39 a. M Ilmar Udam, Janno Rodendau, Kaspar Kelgo
N vet. Jana Matvejeva, Maili Antons
M vet. Ivar Pilv, Vello Lillipuu, Reimo Kaasiku

Seeriavõistluse viimane, 4.etapp sõidetakse vabatehnikas ühisstardiga 8. märtsil algusega kell 18.00 Kangrumäe radadel.

Madisepäeva suusasõidul, kus jagati ka Järvamaa suusatamise meistrivõistluste medaleid, osales kokku 44 suusatajat. Halbade lumeolude tõttu traditsioonilise Kangrumäe 5 km ringi asemel 3 km ringil toimunud ühisstardiga võistlus oli aga sellegipoolest põnev, sest nii mõneski vanusegrupis selgus võitja alles distantsi lõpuosas. 2-l eelmisel aastal 2. kohaga leppima pidanud türilane Raimo Salla oli seekord oma selle talve hea vormi kinnituseks kindel võitja, edestades järgnevaid ligi minutiga. Väga tasavägise heitluse pidasid kõige nooremas grupis meie tulevikulootused Kaidy ja Keidy Kaasiku, kes selgitasid omavahelise paremuse alles lõpusirgel ning näitasid 9 km distantsil kõikide gruppide kokkuvõttes 7.-8. aega, mis on tüdrukute noorust arvestades väga kõva saavutus. Samal ajal üle Eesti toimunud Ümber Maakera tervisespordipäeva panus Kangrumäe radadelt oli 632 km. Madispäeva suusasõidu 2012 ja Järvamaa MV parimad olid: T16 9 km I Kaidy Kaasiku Ambla SK 30.16
II Keidy Kaasiku Ambla SK 30.17
III Egle Sepp Ambla SK 34.11 P16 9 km I Kaarel Kasper Kõrge Ambla SK 25.13
II Jarmo Kaasiku Ambla SK 28.11
III Erki Salla Türi 29.35
N 9 km I Rahel Allas Tamsalu AO 26.38
II Hanna-Maria Puhke Ambla SK 29.21
III Eva Perejainen Koeru 33.56
NV 9 km I Tiina Idavain J.-Jaani 30.08
II Jana Matvejeva Ahula 33.35
III Maili Antons Ambla SK 35.56
M 18 km I Raimo Salla Türi 49.43
II Bert Tippi Koeru 50.40
III Janno Rodendau Albu 51.00
MV 15 km I Vahur Palu Koeru 45.30
II Aivar Lagenõmm Koeru 45.31
III Ervi Kaasiku Türi 46.37

Noorima osaleja eriauhind läks Karoliina Tõnissonile ja vanima osaleja eriauhind Hugo Pastimäele. Madisepäeva suusasõidu viimase lõpetaja eriauhind - tort aga kuulus Margus Meidlale.

Ambla Külaliiga saalijalgpalli turniiril osales 4 võistkonda 31 mängijaga. 2 võidu ja 1 viigiga tuli tänu paremale väravate suhtele võitjaks FC Ambla, kes mängis koosseisus Aron Kütismaa, Volodja Erdei, Arles Laul, Margus Porkveli, Lenno Kütismaa, Dagnar Adrat ja Alar Heinsaar. Samuti 2 võitu saanud, FC Amblaga viiki mänginud ning II koha saavutanud Õhust ja Armastusest meeskond mängis koosseisus Leino Avi, Rene Puhke, Mikk Paap, Urmas Raaper, Taavi Grünthal, Kristjan Tamtik, Tiit Ilves ja Sirgo Voore. Roosad Pantrid olid esindatud lausa 2 võistkonnaga ja 3.-4.koha mängus õnnestus Pantrite I võistkonnal alistada Pantrite II võistkond 4:1. Roosad Pantrid I võistkond mängis koosseisus Taavi Lumiste, Indrek Lumiste, Jan-Are Nursi, Raimo Sasmin, Kaur Lillevälja, Tenno-Raul Taimur, Steven Leppik ja Jaagup Jairus. Turniiri parimaks mängijaks tunnistati Rene Puhke ja parimaks väravavahiks Arles Laul. Võistkonna parima mängija eriauhinnad said Leino Avi, Volodja Erdei, Raimo Sasmin ja Urmo Kuningas. Turniiri kõige resultatiivsem mängija oli 5 tabamusega Margus Porkveli.

Saalijalgpalliturniiril Imavere CUP kaotas Ambla Vallameeskond finaalis Imavere I võistkonnale peale normaalaja 3:3 viiki penaltidega 5:6 ja tuli II kohale. Eelnevalt kaotati küll turniiri avamäng SK Tääksile 3:4, kuid seejärel võideti Imavere II 3:1, Järva-Jaani 3:2 ja poolfinaalis JK Suure-Jaani 5:3. Meie meeskonna parimaks mängijaks tunnistati Alar Heinsaar. Jalgpalli välishooaeg algab Ambla Vallameeskonnale aprillis, kui stardib Eesti jalgpallimeistrivõistluste IV liiga, Eesti jalgpalli karikavõistluste Väikese Karika ja Suure Karika esimesed kohtumised ning maikuus, kui alustab ka Ambla Külaliiga 6.hooaeg.