Reede, 3. augusti õhtul, kui Märjamaa keskväljakul salvestati saadet „Lauluga maale" ja keskväljakul oli väga palju rahvast, toodi autotäis reisijaid õhtul viimase Pärnu bussi peale. Peatänava ääres seisnud liikluse reguleerijalt küsisid nad, kas buss ikka sõidab sisse. „Keerab küll, selleks ma olengi siin," saadi vastuseks. Tegelikult buss seekord peatusse ei tulnud. Reisijad nägid eemalt, et buss peatus tee otsas ja sõitis siis edasi.

 „Oleks siis liikluskorraldaja palunud bussil oodata, ta ju teadis, et siin on sõitasoovijad," rääkis helistaja. See pere viidi autoga Pärnusse, kuid peatusse jäi mees, kes ütles, et on võõras kohas ja ei tea, kuidas nüüd edasi saab.

Kuna auto oli täis, ei saanud nad keerulisse olukorda sattunud inimesele küüti pakkuda. „Minule jäi see hinge peale. Kui rahvamaja leiab, et bussijaam folki ei sega, siis mina leian, et folk segab liiklust. Nii suured peod võiksid olla siiski lauluväljakul," ütles helistaja.

Vastab Märjamaa rahvamaja juhataja Merle Voolaid.

Tänu ühele tähelepanelikule kaaskodanikule jõudis bussist mahajäänud Kilingi-Nõmme mees meieni. Mitmed inimesed helistasid oma tuttavatele, et kas neil on võimalik mees koju sõidutada. Õhtuse kontserdi ajal hõigati see üleskutse läbi mikrofoni ka kõigile inimestele keskväljakul. Kahjuks sellel õhtul mees koju ei saanud, aga ta oli rahul võimalusega, et saime talle pakkuda õhtusöögi ja majutuse Märjamaal.

Abivajajaid on meie kõrval iga päev. Oluline on neid inimesi enda ümber märgata, aga veel olulisem, kuidas märkajana reageerime ja sellistele olukordadele ise lahendusi otsime.

Folgi järelkajad meedias on olnud mõneti kriitilise varjundiga, aga meile on ka helistatud ja tänatud ilusate päevade eest.

Usun, et suurem osa inimesi nõustub sellega. Meil ei ole põhjust oma folgipeo üle kurta.