Eestis on huuletubaka müük keelatud! Vastavalt tubakaseadusele on suitsuvaba tubakatoote tarvitamine ja omamine alaealisel keelatud. Täiskasvanutele on tarvitamine lubatud, kuid mokatubaka müümine Eestis keelatud. Samuti on snus'i müük keelatud kogu Euroopas, välja arvatud tax-free piirkond - Rootsi, Norra ja Venemaa.

Seadus ütleb, et alaealistel on suitsetamine või suitsuvaba tubakatoote tarvitamine keelatud, samuti on keelatud omandada ja omada tubakatoodet. Keelatud on ka tubakatoote müük alaealisele. Täisealine ei tohi alaealisele tubakatoodet osta, pakkuda ega üle anda. Alaealist on keelatud rakendada töödel, mis on seotud tubakatoote käitlemisega.

Samuti levib kulutulena noorte seas uus sõltuvust tekitav ning tervist kahjustav komme - välgumihkligaasi hingamine. Hingamisteedesse ei tõmmata gaasi välgumihklist, vaid selle täitmiseks mõeldud täiteballoonidest. Täiteballoonide ostmine ei ole keeruline, iga laps saab selle poest ise osta. Kulutulena levivat kommet paraku ei ole lihtne avastada, kuna mingeid nähtavaid sümptomeid, mis viitaks gaasi hingamisele ei ole.

Välgumihkligaasi sisse hingamine võib tekitada püsivaid närvisüsteemikahjustusi, kuid on samas ka ohtlik kõigile teistele elutähtsatele organitele. Gaasi hingamine võib põhjustada ägeda mürgistuse (iivelduse või oksendamisega) ning samuti võib tekitada krampe. Laps võib surra, sest hingamine seiskub.

Lisaks eelpool mainitule võib lapsel esineda sagedasi peavalusid või iiveldushooge, limaskestade ärritust ning köha, aga ka isutust ja tujude äärmuslikku vaheldumist. Gaasi hingamine võib põhjustada südamerütmihäireid ja äkksurma, maksa-, neeru- ja luuüdikahjustusi. Nuusutamine võib saada sõltuvuseks, millelt minnakse edasi teiste ainete juurde.

Noored ei pruugi ise otseselt teada, millised on niinimetatud trenditoodete järelmõjud, kuid kõigil meil on võimalus ja kohustus neid sellest teavitada. Häiritud psüühikaga ning haigete siseelunditega noor ei ole kohe kindlasti tulevikulootus, vaid abivajaja terve ülejäänud elu.