Kahjuks see nii ei läinud, sest töömaht on suur ning uute seadmete töökorda häälestamine on aeganõudev ning vastutusrikas protsess.

Tänaseks on asjad edasi arenenud ning õige varsti peaks veeprojekti käigus valmisehitatud kanalisatsioonitrassid ja reoveepumplad töökorras olema.

Toon siin Allan Malva, AS Merko Ehitus projektijuhi selgituse: „Tapa linna vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitus- ja rekonstrueerimistööde käigus valmistub AS Merko Ehitus I etapis paigaldatud reoveepumplate: Kalevi (lähiaadress Kalevi 24), Hommiku (lähiaadress Hommiku pst 38) käivitamiseks. Praegu on AS Eesti Energia ehitanud välja liitumispunktid, jaanuarikuu jooksul järgneb pumplate automaatikakilpide paigaldus ja pumplate häälestamine. Veebruarikuu alguseks peaksid pumplad töökorras olema. Kanalisatsioonivõrguga liitumise kohta saab teavet AS Tapa Vesi käest."

Seega, tööd on lõpusirgel ning õige pea saab süsteeme kasutada. Aga taas kordan, kõik kinnistuomanikud on kohustatud enne reoveesüsteemide kasutuselevõtmist kontakteeruma Tapa Vesi AS-iga ning vormistama vajalikud formaalsused! Tapa valla vee-ettevõte annab teada igale kinnistuomanikule konkreetse kuupäeva, millal on lubatud kasutada vastrajatud reoveesüsteeme.

Hoiame ka edaspidi vallakodanikke Sõnumete abil kursis valla veeprojekti käigus tehtavaga.