Lähedal elav Milda Kotka rääkis, et tema käis suvel huvi pärast iga päev ehitustöid vaatamas. Velise külavanem Vello Vaarma oli kaasa võtnud fotosid Tahka sillast eri kümnenditel.

1930. aastatel viis üle Velise jõe puutammidega sild, mis sõja alguses maha põletati, 1942-53 oli siin pukksild, mis igal kevadel enne jääminekut eest ära tõsteti. 1953. aastal valati praeguse silla sambad ja 1954 oli puitosa valmis. 1984 valmis betoonsild, mida nüüd siis kõpitsetigi.

„Sildu remonditakse umbes 30 aasta järel ja Velise sillaga on samuti tehtud," rääkis tellija esindaja Kalmer Helgand, maanteeameti Põhja regiooni hooldusosakonna peaspetsialist. Ta lisas, et õnneks on riik viimasel viiel aastal sildade remondiks pidevalt raha eraldanud, mis loob kindlustunde ka ehitajatele, et soetada uut tehnikat ja palgata töötajaid.

Rapla maakonnas on 66 silda, millest igal aastal remonditakse kolm-neli ja juhtumisi olid kaks tänavust objekti - Tahka ja Teenuse sild - Märjamaa vallas. „Iga objekt on unikaalne, aga selle töö puhul midagi väga enneolematut polnud," iseloomustas lõppenud tööd peatöövõtja Skanska EMV objektijuht Vahur Loo. Pealesõit sillale muutus nüüd paremaks, sest asfaltkate on laiem. Silla laius piirete vahel on kümme meetrit, jalakäijate jaoks jooniti mõlemasse serva oma rada.

Sillaotsa Talumuuseumi varahoidja Jüri Kusmin kinkis asjaosalistele kohaliku trükise "Paiganimesid Velise mailt ja ratastuuri lähikonnast", mille vahele oli pandud CD vanade sillapiltidega ja jäädvustused selle remondi käigust.

Pärast lõunat avati pidulikult ka Teenuse sild. Külarahvas oli seal ametimeestele katnud uhke peolaua, mis näitab, kui oluliseks peetakse korras silda ja taheti tegijaid selle eest tänada.