Elena Kalbus
rääkis, et folklooripidudel on tutvustatud Eesti eri paikade pärimuskultuuri ning viimastel aastatel on sauelastele oma rahvakultuuri lähemale toonud Eestis elavad vähemusrahvused, nagu poolakad, ukrainlased ja juudid.

Vene rahvalaulud ja -tantsud tõi publiku ette Vene Kultuurikeskus. Esines kammerkoor Eleegia, vene rahvamuusikapillide orkester Metelitsa, tütarlaste vokaalansambel Mlada ja tantsustuudio Entree särtsakad tantsijad, keda juhendab Žanna Nefedejeva.

Pühendumuse, hinge ja professionaalsusega esitatud kava sai sauelaste marulise aplausi osaliseks ning maitsvad suupisted rahvusköögist pälvisid vaid kiidusõnu.

Ansambli Mlada solisti Annabel Metti (keskel sinises kleidis) võimast häält võib vaid nautida ja kadestada. Foto: Sirje Piirsoo

___________________________________________________________________

SEENESALAT BEREGINJA

300 g soolaseeni, 100 g pikateralist riisi, 4 keskmist konservkurki, 50 g marineeritud paprikat, 2 väiksemat mugulsibulat, 2-3 keskmist küüslauguküünt, 25 g toiduõli, 1 tl suhkrut.

VALMISTAMINE

Keeda riis, tükelda soolaseened, konservkurgid, marineeritud paprika ja mugulsibulad, pressi katki küüslauk. Sega kõik salatiained kokku ja hoia enne serveerimist paar tundi külmikus. Salat on maitsvam, kui soolaseeni mitte leotada.