Eesti meeste kaugushüpe on huvitavas seisus, kus võitjat võib otsida 6-7 nime seast. Rain Kask, Meelis Siimson, Mihkel Saks, kolmikhüppajad Jaanus Uudmäe ja Igor Sjunin, 400 meetri jooksja Rasmus Mägi, mitmevõistleja Mikk Pahapill ja Haapsalu oma Tõnis Sahk - kõik võivad hüpata 7.70 kanti. Korraldajad loodavad saada kokku viis eestlast ja samapalju teiste riikide hüppajaid, et tuleks hea tasemega võistlus.

Läänemaalt ei leia vaid kvaliteetset liiva, see tuleb tuua kas Männikult või Kaiust. Kaugushüppesektori loomine läheb maksma umbes 10 000 eurot. Hoogu hakatakse võtma Tallinna poolt ja hüpatakse Paralepa suunas. Tulemused on igati edetabelikõlbulikud.

Suurem idee võistluse taga on see, et Haapsalu raudteejaama soovitakse elus hoida "Praegu hüppavad kutid perrooni peal kaugust, aga tegelikult võiks nad sinna minna lilledega, et rongiga saabuvaid tüdrukuid vastu võtta. Aga kui asjamehed ei taha raudteed taastada, siis teeme jälle võistluse. Näiteks takistussõidu hobustel," tegi Veiko Tishler nalja.

Loe lisaks Lääne Elust.