Kassid jäävad sageli auto alla. Nad võivad saada pureda koertelt ning kaklused teiste isaste kassidega lõpevad tihti tõsiste vigastustega. Samuti on ohtlikud kassikontsertidest tüdinenud inimesed, kes võivad tulistada kasse õhupüssist.

Lisaks saavad kassid kokkupuutel teiste kassidega nakkuseid: kõrvasügelised, klamüüdia, kasside immuunpuudulikkus (analoogne inimese HIV viirusele), ülemiste hingamisteede nakkused (nt herpes), viiruslik peritoniit (kõhukelmepõletik), seennakkused (n-ö kassihaigus), sise- ja välisparasiidid. Need haigused on ohtlikud nii emastele kui ka isastele kassidele. Mõnigi neist haigustest on ravimatu ja võib lõppeda surmaga.

Steriliseeritud ja kastreeritud kassid muutuvad kodusemaks, isased kassid lõpetavad märgistamise. Head hiirepüüdjad on nad edasi ka pärast operatsiooni. Operatsioon ei muuda kassi iseloomu. Mõned kassid võivad muutuda laisemaks, kuid enamasti on selle põhjuseks liigne toitmine.

Nõuanne isase kassi omanikule

Vältimaks isase kassi suundumist pulmaretkele, on omanikul kaks võimalust tema takistamiseks:

Isast kassi võib siseruumides kinni hoida, selleks et vältida pulmas käimisega kaasnevaid probleeme. Halvimal juhul hakkavad nad siseruume märgistama ja koleda häälega karjuma.