Hääli Puhka Eestis videotele saab anda SIIN.

Temperatuur +8 C – pähe kiiver ja selga kaevurijope ning „tööle“. Peale maapõue sisemusega tutvumist viis meie tee Avinurme käsitööaita. Te ei kujuta ette, mida kõike on võimalik puidust meisterdada – seda peab oma silmaga nägema!

Enda valmistatud laastukorvid näpus ning soojad tunded hinges asusime taas teele. Ei, mitte seenemetsa vaid Valaste juga nautima. Üks järjekordne looduse meistriteos. Vahelduseks nautisime omanäolisi vaateid tuhamägedest –kas tõesti on lumi maas – siiski veel mitte, kõigest valge kattematerjal. Läbi Jõhvi linna seigeldes jõudsime lõpuks „Valge Hobu“ trahterisse. Kui otsite midagi ehedat, siis siin see on, alates interjöörist ning lõpetades toiduga.

Öö saime veeta maalilises Saka mõisas, kus hommikul lõõgastusime mõisa spa-s.
Et külluse ja mugavusega mitte liialt harjuda liikusime edasi Kuremäe kloostrisse. Märksõnadeks olgu usk, ilu ning kasinus. Pühas allikas supelnuna liikusime oma seikluse lõpppunkti Mäetaguse külas.

Meintacki Mõisahotell on väike, hubane ja omanäoline ning milline toit – iga roog on kui meistriteos. Ida-Virumaa suutis meid üllatada igal sammul. Positiivselt!