Hääli Puhka Eestis videotele saab anda SIIN.

Kui kuuldemäng tehtud, käisime muuseumis ringi ja tutvusime vanade televiisorite ja tehnikaga, mida kunagi oli kasutatud televisioonis.
Seejärel suundusime edasi tutvuma Türi Püha Martini kirikuga.
Hakkas lähenema lõuna ning meid oodati Türi kohvikus Lokomotiiv, kus me kohtasime taas meeldivat teenindust ja toredat personali.

Peale lõunasööki jätsime Türi seljataha ja suundusime Paidesse.
Järgmiseks sihtmärgiks oli meil Paide ordulinnuse varemed. Tutvusime varemetega, tegime pilte, filmisime, Sigrid viskas madalamatel varememüüridel mõned hundirattad ja siis oligi aeg edasi minna sealsamas asuvasse Ajakeskusesse Wittenstein.

Uksest sisenedes saime endale selga orduaegsed rüüd. Mõned sissejuhatavad sõnad ning õpetused ja ajarännak võis alata. Tutvusime siis oma ajarännakul muinasajaga millele järgnes orduaeg, kuningate aeg jne kuni Euroopa ajani välja. Sai kuulata erinevaid tekste ja omal nahal tunda ka selliseid asju nagu jalapakkud ja häbipost.
Põhjaka mõisas toimus õhtusöök. Koht oli väga omapärane ja hubane. Kohalik kanaaedik pani meid mõtlema, et menüüs ei trehvanud küll nägema ühtegi kanalihast tehtud rooga, küll aga olid kanamunad leidnud kindlasti rakendust kohalikus köögis.

Väljas hakkas minema juba hämaraks, mis tähendas, et aeg oleks üles otsida meie majutuskoht- Vao Külalistemaja.
Pühapäeval oli Roosna-Alliku mõis suletud, seetõttu tegime õues hulganisti pilte ja nautisime mõisahoonet väljastpoolt. Hakkaski lähenema meie nädalavahetuse viimane külastuskoht Kilplaste teemapark.

Kaugelt paistev naisterahvas kappas meie juurde kepphobusel ja tekkis tunne, et olemegi kohanud juba esimest kilplast. Nägime kilplaste leiutisi, andsime kilplaste vannet ning lõpetuseks suundusime peamajja, kus saime teha ka natuke käsitööd ning lõunatada.

Selline oligi meie nädalavahetus Kesk- Eestis. Täname kõiki kes meid vastu võtsid ja meile enda aega kulutasid.