Eduard Ghazaryan  - unikaalse ja kordumatu tehnikaga kunstiteoste looja ja tema teosed hämmastavad oma väikeste mõõtmete poolest. Minieksponaadid on paigutatud klaasist kolbidesse ja neid on võimalik vaadata ainult mikroskoobi abil. Näitusel on väljas töid riisiteral ja nõelasilmas, 0,05 mm paksusel kopika suurusel plaadil on peened mustrid, mille jooned on sada korda peenemad inimese juuksekarvast. Iga miniatuur on kui šedööver, mis kinnitab kunstniku suurt meisterlikkust.

Mikro-miniatuurid valmistatakse autori erilise tehnoloogia alusel käsitsi. Sellel tehnoloogial pole maailmas analooge. Mikro-miniatuuride valmistamiseks on kunstnik ise valmistanud instrumendid, sest neid osta pole võimalik. Instrumendid valmistab ta ülitugevast metallist, kalliskivide kildudest aga ka käepärasest materjalist. Näiteks pintsel, millega ta joonistab portreesid riisiterale on 1/100 inimese juuksekarvast. Kõige raskem kunstniku jaoks on tööde teostamise ajal hingamine. Soovitud resultaadi saamiseks peab pintslitõmbe tegema südamelöökide vahel. Käe liigutus peab toimuma koos hingamise rütmiga. Ainult nii on võimalik valmistada näiteks rautatud kirp juukseotsal või Arnold Schwarzeneggeri skulptuur mooni seemnel. Kunstnik on valmistanud maailma väiksema viiuli, millel on võimalik mängida. Viiuli pikkus on 7 mm.

Miniatuuride valmistamiseks kasutatakse õmblusnõelu, tikke, inimese juukseid, kulda, merevaiku, mooniseemneid, riisiterasid, elevandiluud ja kalasoomuseid.

Näitusel „IMEDE MAAILM" on tohutu menu terves maailmas. USA-s töötab juba 10-ndat aastat Eduard Kazarjani rändnäitus. Reitingutes on see arvatud unikaalsete nähtuste esikümne hulka. Eduard Ghazaryan ei ole mitte ainult esmaklassiline kunstnik, ta on ka filosoof, mõtleja, kirjanik, poeet. Tema deviis on: teha võimatu võimalikuks.