„Usun, et antud kokkulepe on kasulik mõlemale omavalitsusele, sest Rae saab töötajad ja Rõuge töötamise võimaluse," ütles Rõuge vallavanem Tiit Toots, kes lisas, et kokkulepe on kasulik ka neile Raes töötavatele ja elavatele inimestele, kellel saab töötamisest üldse isu täis. Koostöölepingu alusel saavad nad siis tulla Rõugesse puhkama.

„Meil on loodud suurepärased võimalused puhkamiseks ja Rõuges, seitsme järve maal, kauni looduse rüpes leidub tervist kosutavat tegevust nii noorele kui küpsemas eas inimesele", lubas Toots.

Kuna Rae valla elanikel on raskendatud Ülemiste järve äärde pääsemine, pakub seitsme järve maana tuntud Rõuge vald Rae inimestele vaba juurdepääsu järvedele ja nii on garanteeritud mõlema valla mageveevarude säilimine.

Vallavanem Mart Võrklaev ütles, et koostöölepingu paremaks realiseerimiseks on vaja ühendada kaks omavalitsust regulaarse ühistranspordi liiniga. „Selleks näeme me ette peamiselt kahte võimalust, millest üks on bussi kiirliin Jüri-Rõuge ja teine võimalus on ehitada kahe omavalitsuse vahele Rail Balticu trass. „Hetkel pole kõiki osapooli rahuldavat trassiliini, nii et miks mitte kaaluda tõsiselt uut trassivarianti, mis aitaks elavdada elu Eesti kaugemates punktides ja mis aitaks vältida sadade eestlaste riigist väljarändamist". Nii Toots kui Võrklaev kinnitasid, et pooldavad rohkem Rail Balticu trassivarianti, sest rööbastel liikumine on tulevik ja Eesti peab ajaga kaasas käima.

„Haldusreformi ju muidu ei toimu, kui omavalitsused ise asja eest ei vea", ütles vallavanem Mart Võrklaev liitumist kommenteerides. Tiit Toots lisas, et arutatud on juba ka seda, millised vallavalitsuse ametid jäävad Rõugesse ja millised Rae valda. „Maa- ja keskkonnaamet peaks kindlasti asuma Rõuges, sest siin on rohkem vaba maad, aga planeerimisosakond peaks asuma Raes, sest seal planeeritakse pidevalt uusi elamurajoone". 

Enne lõplikku liitumist on plaanis läbi viia referendum selle üle kas loodav ühisvald hakkab kuuluma Harjumaa või Võrumaa koosseisu.

Vallavanemate videokommentaarid: