Vihista Viisku tantsijad tantsivad enamasti enese rõõmuks ja tantsukonkurssidel pole me varem osalenud. Seekord otsustasime, et läheme proovime õnne ja saame uusi kogemusi. Urmo Haidak oli teinud meie rühma naistantsijate jaoks indigolaste muusikale tantsu „Lumeingel“. Tants on sama pitsiline kui Haapsalu sallid, nii jäi vaid tantsule viimane lihv anda ja teekond Haapsallu ette võtta.

Konkursil osalesid tantsurühmad Haapsalust, Tallinnast, Pärnust ja meie Põlvamaalt. Ettekandmisele tulnud tantsud olid väga erinevad, sest ka tantsijad olid algklasside lastest kuni memmedeni. Viieliikmeline žürii andis välja ühe esimese koha ja kaks eripreemiat. Esimene koht jäi pitsilinna Haapsallu, tantsu “Emadelt tütardele” autorile Ulrika Graubergile ja tema tantsijatele.

Üks eripreemiatest õnnestus koju tuua meil. Kui võidutants ja teise eripreemia saanud tants tantsiti Haapsalu pitsisallis, siis meie poolt esitatud tants suutis pitsi kujutada ka ilma sallita. Saime kogemuse võrra rikkamaks ja julgeme ehk teinekordki konkursil osaleda.