Sagadi mõisa müügi- ja turundusjuhi Kadi Elmeste sõnul on konkursi võit Palmse, Sagadi ja Vihula mõisatele suureks tunnustuseks ühiselt tehtud pingutuste eest ning kindlasti motiveerib see mõisate vahelist koostööd veelgi enam tõhustama. "Konkursil osalemine andis meile veel ühe hea põhjuse uute turundustegevuste planeerimiseks ja koosööprojektide algatamiseks, et koguda suuremat tuntust just rahvusvahelistel turgudel, kuna paljude välisturistide jaoks oleme endiselt avastamata," sõnas Elmeste. „Ka siseturisti jaoks on tänu viimastel aastatel Palmses, Sagadis ja Vihulas toimunud ehitus- ja rekonstrueerimistöödele ning jõudsale tootearendusele väga palju uut avastamisväärset," märkis Elmeste.

Vihula mõisa tegevjuhi Tarmo Bachmanni sõnul on Lahemaa mõisate eeliseks lähedus,  kõik kolm mõisa asuvad 15 kilomeetri raadiuses. "Lahemaal puhkamiseks soovitame kombineerida kõigi kolme mõisa külastust, sest iga mõis pakub ainulaadse elamuse. Sagadi on ideaalne looduspuhkuseks, Vihula mõis lõõgastumiseks ning Palmses saab nautida kultuurisündmusi," selgitas Tarmo Bachmann. 

Vihula

Lahemaa mõisatel on ühine konto Facebookis, www.facebook.com/lahemaamanors, kust saab infot piirkonna puhkusevõimaluste kohta ning on võimalik jagada oma Lahemaa puhkusefotosid ja -muljeid. Kõigi fotode postitajate vahel loositakse mai lõpus välja luksuslik puhkusepakett.

„Eesti avastamata aarded 2011. Turism ja taastatud ajaloolised paigad" konkursile laekus ühtekokku 9 kandidaati, mille seast turismiekspertidest koosnev komisjon valis poolfinaali viis sihtkohta: Kõpu, Ristna ja Tahkuna tuletornid (MTÜ Hiiumaa Turismiliit), Jaani kvartal (SA Tartumaa Turism), Vihula vald - kolm kaunist Lahemaa mõisa (MTÜ Lääne-Viru Turism), Mooste mõis (SA Põlvamaa Arenduskeskus) ning Olustvere mõis (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool).

EASi turismiarenduskeskuse poolt välja kuulutatud konkurss „Eestimaa avastamata aarded 2011. Turism ja taastatud ajaloolised paigad" on seotud Euroopa Komisjoni poolt viis aastat tagasi algatatud projektiga "European Tourist Destinations of Excellence" (EDEN), millest Eesti võtab osa neljandat aastat. Eelmisel aastal pälvis võitjatiitli SA Võrtsjärv, 2009. aastal Soomaa Rahvuspark ning 2008. aastal Viljandi linn.

Palmse