Päeva tavapäraseks selgrooks on aga kujunenud kanuurallid, ümber järve teatejooks, minitriatlon ja nüüd juba 3. aastat toimunud pritsimeeste võistlus. Eelmisest aastast lisandus järvespordi alade hulka mudilastele mõeldud veejooks, mis oma lihtsuses ja sobilikkuses sellesse päeva end ka sel aastal igati õigustas.

Tegevust oli nii täiskasvanutel kui mudilastel

Osalejaid oli sel aastal päris arvestatavalt. Eriti suur rõõm oli triatlonistide üle, keda kogunes meil 15 ning loomuliult mudilaste üle, kellest koguni 17 osales veekandmise võistluses. Põnevust pakkus  ka teatejooks, sest jooksu starti kogunes 5 neljaliikmelist võistkonda. Selgi aastal suutis nobe Käru võistkond hoida oma esikohta ent 2. koha võistkond ei jäänud kaugele. Kanuurallis osales 14 paari.

Ka pritsimeeste võistkondi oli sel aastal Kärus osalemas omajagu - 14 kuueliikmelist võistkonda. Motopritsi võistlust on rahval huvitav jälgida ja kui ka ilmaga veab, siis naudivad veega mängimist nii lapsed kui täiskasvanud. Võistlus oli tasavägine. Meeste võitjavõistkond Lauknast edestas 2. koha saavutanud Kohilat vaid nelja sajandikuga. Kiiremaid võistkondi autasustati järvelaine klaasmeenetega.

Järve päeva auhindadeks oleme igal aastal püüdnud pakkuda midagi isetehtut ja järvega seotut. Sel aastal jagasime tublimatele sportlastele  välja Karita Argeli näputööna vilditud vahvad vetevana-medalid ja Koidu Archipovi vilditud kaunid järvesilma meeneprossid. Triatloniste auhindasime Käru keraamikameistri Liia Tõnismäe  poolt loodud järvesilma vaagnatega ning Järvakandi klaasimeistri Eero Vaikre valmistatud helesiniste vee-piisakarikatega.  Aitäh teile!

Päev, mis algas ennelõunal sportlikult, kulmineerus hilistel õhtutundidel meeleoluka kontserdi ja kauni tulevärgiga, kuhu  Märjamaa tantsijad lisasid ka omapoolse sära.

Kontsert ja tulevärk - kvaliteetne ja väärikas punkt päevale

Õhtul tervitas kõiki aastapäeva puhul Käru vallavanem Elari Hiis. Käru järve laval astusid üles  kaks huvitavat ja toredat ansamblit. Viieliikmeline Ro:toro on kokku tulnud Viljandis ja pakkus huvitavat, omanäolist ja põnevat pärimusmuusikat ning tõmbas ka publiku labajalga tantsima. Mahehäälne ja kõrvu paitav ansambel Greip Pärnust tõi aga lavale huvitavaid seadeid nii eesti kui välismaisest vokaalmuusikast. Loomulikult ei puudunud ka ansambli hitid "Vihmaloits" ja "Päike".

Taasiseseisvumispäeva Käru järve kaldal ei oleks meil sellisel kujul aga võimalik tähistada kui poleks kohalikke ettevõtjaid ja kohalikke inimesi, kes on selle päeva toimumist oluliselt toetanud.

Täname kohalikke ettevõtteid: Aivalus, Traageldaja, Vexon Auto, Käru Sepikoja Puhkemaja, Loigu talu, Kanarbiku talu,  Toosikannu Puhkekeskus, Sixfold, Käru mõis, Käru Tuletõrje Selts,             Piperon, Hooldusravi keskus, Tiigi talu, Jõeküla kalafarm, Hansu Farm, RMK Käru kontor. Täname perekondi: Pari, Riiel, Vist, Lembit Eensood, Marika Vaarmari, Liia Tõnismäed, Kalle Pallingut.

Täname ka oma häid naabreid, kes toetuseks õla alla panid: OÜd Miitsar, Triplex, Heliart, Hepa, Myrthos ja AS Teede Rev-2.

Aitäh Raplamaa Omavalitsuste Liidu Arengufondile  ja Kultuurkapitalile.
_______________________________________________________________________

KOMMENTAAR

Riina Kalvet: Käru järve päev sai alguse ühest väikesest vihjest teha suvel lisaks Jaanipäevale ja spordipäevale veel midagi. Nii tuligi mõte teha augusti kuus üks suvelõpu üritus ja nimelt Käru järve ääres. Esimesel aastal 2006 piirdusime vaid õhtuse kontserdi korraldamisega, kus esinesid Ilveste pereansambel ja Mikk Dede TRIO. Õhtu hämaruses aga ei näinud enam esinejaidki, sest ei osanud arvestada, et augustikuu õhtud lähevad juba niivõrd pimedaks, et laval oleks vaja valgustust. Juba teisel aastal lisandus järvesport. Sõideti kummipaatidega võidu, toimus ümber järve jooks, spinningu täpsusvise ja ujumine. 2008. aastast vahetasime õrnad kummipaadid natuke tugevamate kanuude vastu välja.

Iga aastaga on Käru järve päev võtmas suuremaid mõõtmeid. Lisandunud on laste spordialad, pritsimehed, külalised, kes erinevaid tegevusi pakuvad. Mul on ääretult hea meel, et väikesest vihjest on kujunenud traditsioon -  Käru järve päev. Jõudu ja jaksu korraldajatele ja ka toetajatele edaspidiseks.

Kristel Kesküla: Mulle tundub, et iga aastaga kasvab osavõtjate arv nii päevasest kui ka õhtusest üritusest. Sel aastal oli osalemas just eriti palju lapsi, kes aktiivselt ja edukalt võistlesid kõigil Naiskodukaitse liikmete poolt pakutud ülesannetel.

Õhtune kontsert oli väga ilus, osalesin pealtvaatajana esimest korda ja saan aru, miks inimesed seda igal aastal külastavad. Küünlad järvel, mõnus muusika ja ilutulestik teevad selle väga meeldejäävaks.

Õhtusel kontserdil astusid sel aastal publiku ette lisaks lauljatele   ka tantsijad - Märjamaa neiduderühm. Foto: Dagmrar Seera
Triatlonirajale sukeldus 15 vaprat meest-naist, kes kõik võistluse ka edukalt lõpetasid. Foto: Dagmar Seera
Motopritsi võistluses olid rajal ka kohalikud mehed ja noored. pildil valmistubki stardiks Käru noorte võistkond. Foto: Dagmar Seera