Matka eesmärk on tugevdada kodanike ühtekuuluvustunnet, meenutada Järvamaa kuulsamat meest ning propageerida liikumist ja sportimist Järvamaal. Matk toimub „Liikumist ja sportmist harrastav Järvamaa 2011“ II etapina. Järva maleva poolt korraldatav transport stardib Peetrist kell 9.00, et sõita edasi Jalgsemale. Matk algab Jalgsemalt Pitka mälestuskivi juurest, pärast mälestuskõnesid. Ligikaudu 20 km matkatee kulgeb Jalgsemalt läbi Järva-Jaani Peetrisse.

Matkajate kolonniga liiguvad ohutusvestidega kaitseliitlased, kes jälgivad osalejate liikumise ohutust ja annavad õigel ajal informatsiooni liiklusvahendite ilmumise kohta. Ära väsijate tarvis liigub kolonni lõpus väikebuss ja korraldatud on ka esmaabi. Matkal pakutakse poolel teel kõigile kosutuseks teed ja pirukaid ning finišis Peetris sooja suppi.

Järva Malev palub kõikidel osavõtjatel selga ja jalga panna ilmastikule sobivad riided ja jalanõud. Kaasa võtta termos sooja joogiga, veidi suupisteid ning eelmistel aastatel osalenutel ka kindlasti matkakaart - toimub loosimine nende vahel, kes on osalenud matkal kolm või enam kordi. Matkalised, kes on osalenud matkal kolmel korral, saavad endale rahvamatka tunnustega salli.

Kõikidele uutele osalejatele jagatakse ka matkakaarte, millega on võimalik tulevastelt admiralimatkadelt templeid koguda ja loosimistel osaleda.

MATKA ORIENTEERUV AJAKAVA:

09:00 väljasõit Peetrist Jalgsemale
09:15-09:30 matkal osalejate kogunemine Jalgsemale
09:45-10:00 matka avatseremoonia Jalgsemal
10:00 matka algus Jalgsemalt
11:30-11:50 peatus Järva-Jaanis
12:50-13:10 sooja tee ja piruka peatus
15:30 matka lõpp, osalejate registreerimine, soe supp ja auhindade loosimine.

Osalejad saavad end kirja panna 10. veebruarini Järva Maleva telefonil 38 49 170 või e-mail teel: urmas.piigert@kaitseliit.ee.