Kell 14.00 Rivistus ja avamine

Kell 15.00 Viktoriin. Külavanemate ja külade võistlused

Kell 16.00 Pakume sooja suppi

Kell 17.30 Omavalmistatud sõidukite paraad ja mäest allasõit

Kell 18.30 Heino Seljamaa kohverteatri etendus „Lotte"

Kell 19.15 Võistlejate autasustamine

Kell 20.00 Noorteansambli esinemine

Kell 21.30 Esineb ansambel Kala

Päeva juhib Marko Reikop

Kohale sõidavad ka politsei-, kiirabi- ja päästeauto, mille sisustust ja võimalusi on nii suurtel kui väikestel võimalus uudistada. Külla tuleb ka Lõvi Leo.

Lastel on võimalus voolida, valmistada nukke, pärleid jne - osalustasu 2 eurot. Sõita saab hobusega - pilet 2 eurot.

AS Aide toob kohale ümberpööratava Volvo, milles viibijad saavad kogeda (pilet 2 eurot), mis tunne on istuda autos pea alaspidi. Lisaks saab proovida veel kokkupõrke simulaatorpinki, katsetada peatoestendi, uurida mopeedi ja jalgratta turvavarustust jne.

Kõikide teenuste ja söögi-joogi eest saab tasuda vaid sularahas.

Külade võistkonnad on kuueliikmelised. Võistkonnad peaksid olema avarivistusel kell 14. Soovitatav on kasutada külade eristamiseks kas särke, mütse või muud atribuutikat.

Riietus võiks olla vaba ja sportlikke tegevusi võimaldav. Võistkonna liikmeid võib vahetada vastavalt vajadusele ja soovile. Võistlusalad on sportlikud ja lõbusad. Ärge unustage huumorit, täpsust, aga ka jõudu. Iga võistkond valmistab kodus sõiduriista (liikumiseks mööda maad), millega oleks võimalik mäest alla sõita. Sõidukil peab olema vähemalt kolm ratast. Sõiduk tuleb kohale tuua hiljemalt kella 16ks, et seda saaksid imetleda kõik kohaletulnud. Sõiduki peavad võistkonna liikmed mäe otsa toimetama ja sellega sealt siis alla sõitma. Kui sõidukil puuduvad pidurid, on looduslikuks piduriks mäe all ootav tiik. Ei juhtu midagi, kui see esimene sõit ka viimaseks jääb ja sõiduk poolel teel laguneb. Hinnatakse leidlikumaid ja fantaasiarikkamaid sõidukeid.

Võistlusi hindab kohtunikekogu. Iga võistlusala hinnatakse eraldi punktidega. Võidab kõige enam punkte saanud võistkond.

Külavanemate võistlusel selgitatakse välja parim külavanem ja võistluse tulemusi ei arvestata üldarvestuses. Eraldi arvestust peetakse ja selgitatakse välja parimad ka viktoriinis ning „autodega" mäest alla sõitmisel.

Viktoriinis võivad osaleda ka teised külaelanikud.

Auhinnatakse kolme paremat võistkonda. Auhinnad on esemelised.

Küladel palume osalemisest teada anda hiljemalt 10. juuliks Järveküla külavanemale Urmas Taalile taalitooma@hotmail.com.

Samuti ootame initsiatiivi vabatahtlikelt, et tehtud saaksid kõik tööd lasteplatsil, võistlustel ja muudes tegevustes. Infot ja registreerida saab Veronika juures veronikai@hot.ee.

Kuna külade päeva korraldamine vajab nii raha, sööki-jooki, auhindu ja palju muudki, on kõik head toetajad oma abikäetega väga oodatud. Teie pakkumisi ootab Jaan jaan.urvet@eesti.ee.

Külade päeva toetavad Rae vallavalitsus, Rae valla alevike- ja külavanemate selts, Kalev, Saku, maanteeameti Põhja regioon, IBE-Estonia, Balbiino, Uuesalu külaselts, kohaliku omaalgatuse programm.